Доступність посилання

ТОП новини

Телеканал LifeNews вніс «Голос Америки» у список «заборонених ЗМІ» в Україні


У цьому ж вигаданому «чорному списку» також «Бі-Бі-Сі», «Новая Газета» та інші

Російські ЗМІ, зокрема телеканал LifeNews, посилаючись на «матеріали» на порталі «Кібер-Беркут», повідомили, що, буцімто, Служба безпеки України вимагає заборонити акредитацію 100 російських ЗМІ в Україні. Однак, у СБУ і Міністерстві інформаційної політики таку інформацію спростовують.

«Інформаційна пропаганда в Україні виходить на новий рівень. З метою «захисту інформаційного простору» країни, СБУ готова заборонити акредитацію десяткам російських ЗМІ, щоб позбавити своїх громадян можливості навіть стикнутися з альтернативною точкою зору. Список телеканалів, радіостанцій і газет, які можуть позбутися законного права здійснювати професійну діяльність на території України, опублікований на сайті «Кібер-Беркута»», – йдеться у новині на сайті російського телеканалу LifeNews.

На сайті «Кібер-Беркут» опублікували скріншоти: буцімто у їхньому розпорядженні з’явився складений СБУ список засобів масової інформації, кореспондентам яких заборонена акредитація в Україні.

Також представили «лист» Тетяни Попової, першого заступника міністра Інформаційної політики України, в якому йдеться про те, що «цей список не для преси і публікувати його не можна».

На що Тетяна Попова відреагувала на своїй сторінці у Facebook: «Знову російські іпсошники веселять. Тепер нібито СБУ заборонило і «Бі-Бі-Сі», і Голос Америки», і «РІА Новості» в одному списку».

Окрім того, вона відзначила, що кореспонденти, наприклад «Бі-Бі-Сі», брали участь у спільному проекті Міністерства оборони та Міністерства інформаційної політики України з прикріплення журналістів до військових підрозділів Embedded Journalism. А допуск для цього отримували саме в СБУ.


Повідомлення про заборону «Нової газети», «Комерсанта», «Голосу Америки» та інших ЗМІ спростувала прес-секретар Служби безпеки України Олена Гітлянська.

Раніше Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення заборонила ретрансляцію 15 російських каналів.

Також, Верховна Рада України ухвалила законопроект, який передбачає тимчасове припинення акредитації російських ЗМІ в органах державної влади України.


На тему дезінформації:

09.07.2015
Деза ЗМІ Росії: В Україні хочуть ув’язнювати на 12 років за слова «Росія» і «Русь»

Насправді у тексті законопроекту, який поданий одним депутатом, йдеться про інший вид покарання далі
08.07.2015
Телеканал Росії поширив неправду про місто Слов’янськ

Це місто рік тому було звільнене від озброєного угруповання, яким керував російський полковник Ігор Гіркін («Стрєлков») далі
07.07.2015
Новий цинічний фейк про українців поширили у ЗМІ Росії

Поширено брехливі повідомлення, що на Харківщині чоловіки вішаються у вишиванках із вигуками «Слава Україні!» далі

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG