Доступність посилання

ТОП новини

Екс-«айдарівця» Гукова хоче взяти на поруки «Харківська правозахисна група»


Юрій Гуков-Асєєв до затримання активно працював над звільненням журналістки Варфоломєєвої з підвалу угрупування «ЛНР»

Журналіста з Луганщини, колишнього «айдарівця» і переговорника по обміну полоненими Юрія Гукова-Асєєва заарештували в червні в відділенні харківської міліції, куди він відніс заяву про відкриття кримінальної справи щодо вбивства колишньої дружини – та була прес-секретарем ватажка сепаратистського угруповання «Привид» Олексія Мозгового і загинула разом із ним неподалік від окупованого Алчевська.

Однак правоохоронці взяли під варту самого заявника – за звинуваченням у розбійному нападі, який він нібито скоїв в селищі Троїцьке на Луганщині, перебуваючи в лавах батальйону «Айдар».

Зараз Юрій Гуков, який до затримання активно працював над звільненням журналістки Марії Варфоломєєвої з підвалу угрупування «ЛНР», сидить в Криворізькому СІЗО. Йому погрожує позбавлення волі строком від 7 до 12 років.

Підтримати Гукова в Апеляційний суд Київа у п’ятницю прийшли його друзі, колеги-журналісти і правозахисники.

Євген Захаров, голова «Харківської правозахисної групи», просив суд відпустити переговорника і екс-«айдарівця» на поруки. Каже, що ручається за Юрія, він – порядна людина.

Однак судове засідання перенесли на тиждень через технічну неможливість конференц-зв’язку з Кривим Рогом, де тримають під вартою Гукова. Його долю вирішитимуть 22 липня в Києві.

  • Зображення 16x9

    Андрій Діхтяренко

    Працює на Радіо Свобода з 2014 року. 
    Журналіст, редактор програми «Донбас.Реалії» і рубрики «Листи з окупованого Донбасу».
    Головний редактор «Реальної газети» з Луганська.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG