Доступність посилання

ТОП новини

Кубинський прапор замайорів над посольством Гавани у Вашингтоні


Останній прапор Куби, який був знятий з будівлі посольства у Вашингтоні, коли дипломатичні відносини були розірвані у 1961 році
Останній прапор Куби, який був знятий з будівлі посольства у Вашингтоні, коли дипломатичні відносини були розірвані у 1961 році

У понеділок, 20 липня, над знову відкритим посольством Гавани у Вашингтоні підняли кубинський прапор. Таким чином офіційні дипломатичні відносин між США та Кубою, які були заморожені понад півстоліття тому, були відновлені.

Кубинський прапор також був піднятий у будівлі Державного департаменту США разом з прапорами інших країн, з якими Вашингтон підтримує дипломатичні відносини.

Сьогодні держсекретар США Джон Керрі має зустрітися у Держдепартаменті з міністром закордонних справ Куби Бруно Родрігесом.

Держдепартамент повідомив, що Керрі планує відвідати Кубу 14 серпня, щоб підняти американський прапор над посольством США у Гавані.

Вашингтон і Гавана не мали дипломатичних відносин з 1961 року – вони були розірвані через два роки після кубинської комуністичної революції 1959 року, яка привела до влади Фіделя Кастро – старшого брата нинішнього президента країни Рауля Кастро. Цього року США і Куба досягли угоди про відновлення цих розірваних дипвідносин. Але навіть після відкриття посольств потрібне рішення Конгресу, щоб зняти ембарго на торгівлю США з Кубою, яке діє понад 50 років. Республіканці, що мають більшість в обох палатах, казали, що не проголосують за скасування обмежень.

XS
SM
MD
LG