Доступність посилання

ТОП новини

Штаби Березенка і Корбана звинувачують один одного у причетності до фальшивих печаток


В Чернігові затримали мікроавтобус з фальшивими печатками ДВК та ОВК
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:11 0:00

У Чернігові штаби обох провідних кандидатів на довиборах до парламенту звинуватили суперників у спробі використати фальшиві печатки ДВК та ОВК 205-го виборчого округу.

За словами кандидата в народні депутати Геннадія Корбана, саме його штаб отримав інформацію про те, що до Чернігова були передані підробні печатки всіх ДВК та ОВК.

«Ці печатки направлялись у штаб Березенка. Але їх затримали народні депутати Дідич, Дубінін, Луценко. Силами народних депутатів та «укропів» був попереджений злочин, яким влада збиралась фальсифікувати результати виборів. На місце була викликана міліція. Речові докази лежать на землі. Я вважаю, що більше нічого коментувати. Влада остаточно скотилась «нижче плінтуса», – завив у коментарі Радіо Свобода кандидат в народні депутати Геннадій Корбан.

На думку представників штабу Геннадія Корбана, фальшивки належать команді їхнього опонента по виборчому округу Сергія Березенка, висуванця «Блоку Петра Порошенка». За доказ вони вважають те, що мікроавтобус супроводжували співробітники міліції, а начальник Чернігівського міськвідділу Антон Шевцов іще нещодавно працював в охороні провладного кандидата.

Сам Шевцов, який теж прибув на місце події, заперечив причетність міліції до мікроавтобуса і відмовився надавати будь-які коментарі щодо печаток.

У свою чергу, керівник виборчого штабу Сергія Березенка Дмитро Касьянов озвучив Радіо Свобода протилежну версію походження дублікатів печаток. За його словами, виготовили їх представники Корбана для зриву виборів. Також Касьянов заявляє, що автобус виявили не народні депутати, а кандидат по 205-му окрузі від партії «Республіка» Юрій Ткач.

«Ми вже виявляли, як тим самим мікроавтобусом були передані «чорні» листівки проти пана Березенка. І є відео відповідне, як цей водій вивантажує ці листівки. І представник організаційної структури пана Корбана зустрічає їх. І так само були передані ці печатки. Але коли вони зрозуміли, що вони потрапили безпосередньо до депутатів Верховної Ради від «Блоку Петра Порошенка», то вони намагаються тепер говорити будь-що. Ці їхні коментарі для мене є смішними», – заявив Касьянов.

У штабі Геннадія Корбана також повідомили, що володіють інформацією про існування подвійного набору бюлетенів та протоколів для голосування на 205-му виборчому окрузі. Наразі їх розшукують.

Фальшиві печатки ДВК та ОВК 205-го виборчого округу були знайдені в мікроавтобусі, затриманому на проспекті Перемоги в Чернігові.

26 липня в 205-му окрузі в Чернігові мають відбутися довибори до парламенту у зв’язку з достроковим припиненням депутатських повноважень Валерія Куліча, який був призначений головою Чернігівської облдержадміністрації. На окрузі зареєструвалася рекордна кількість кандидатів − 91. Спостерігачі заявляють про спроби підкупу виборців у Чернігові, використання адмінресурсу й інші порушення виборчого законодавства.

Найзапекліша боротьба на цих довиборах триває між двома найбільш активними кандидатами-мажоритарниками – Сергієм Березенком (партія «Блок Петра Порошенка «Солідарність») та Геннадієм Корбаном (політична партія «Українське об’єднання патріотів «Укроп»; його називають наближеним до Ігоря Коломойського). Спостерігачі мережі «Опора» неодноразово фіксували, як останній роздає продуктові набори, а перший підписує так звані «соціальні угоди».

На цю ж тему:

24.07.2015
Може піти ланцюгова реакція – «Опора» про 205-й округ Чернігова

Спостерігачі зафіксували безпрецедентну конфліктність і недобросовісну конкуренцію. 26 липня у Чернігові обиратимуть парламентаря далі
24.07.2015
У Чернігові всі технології з’єдналися воєдино: і адмінресурс, і тітушки, і все інше – Чорновіл

«Чернігів – не лише гречка. Це метровий бюлетень і 91 кандидат» – Кошель далі
24.07.2015
Довибори в Чернігові: «Укроп», «редиска», «гречка» і вибухівка

26 липня у Чернігові обиратимуть парламентаря. Після повідомлень про спроби масового підкупу виборців заговорили і про силовий сценарій далі
XS
SM
MD
LG