Доступність посилання

ТОП новини

Комбат «Артемівська» заперечує слова Бірюкова про сприяння контрабанді


Командир батальйону «Артемівськ» Геннадій Малиновський заперечує звинувачення у сприянні контрабанді у зоні проведення антитерористичної операції. Про це йдеться у його заяві, яку має у своєму розпорядженні Радіо Свобода.

Малиновський наголосив, що його підрозділ «із честю виконував і виконує завдання, поставлені керівництвом ГУ МВС Донецької області й центру АТО».

Напередодні радник президента України Юрій Бірюков у своєму «Фейсбуці» повідомив про нібито сприяння батальйону «Артемівськ» контрабанді лісоматеріалів на Донеччині.

Натомість командир батальйону «Артемівськ» у своїй заяві у неділю наголосив що «затримана машина з лісом призначалася для укріплення лінії оборони».

«Зараз ці лісоматеріали під арештом і ми не можемо ними скористатися для зведення захисних укріплень і облаштування побуту особового складу», – додав Малиновський.

Підтримку боротьбі з контрабандою у зоні АТО раніше висловив президент України Петро Порошенко. Наразі для попередження і виявлення фактів таких зловживань створено спільні групи у складі представників СБУ, Збройних сил, Держприкордонслужби, Державної фіскальної служби та низки інших відомств.

XS
SM
MD
LG