Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську розпочали прийом анкет до патрульної поліції


У понеділок, 27 липня, у Дніпропетровську, на базі університету внутрішніх справ, розпочали набір до нового підрозділу – патрульної поліції. Про це повідомили у центрі прийому анкет.

За даними з центру, набір працівників поліції триватиме до 14-го серпня. Далі на кандидатів чекатиме перевірка загального рівня знань, фізичної підготовки та психологічне тестування.

Серед вимог до претендентів – вік від 21 до 35 років, повна загальна середня або вища освіта, водійське посвідчення, відсутність судимості, «прагнення до якісних змін». На час навчання новим поліцейським платитимуть стипендію. Вони також будуть забезпечені уніформою.

Як повідомили у центрі, анкету можна подати особисто в Університеті внутрішніх справ або заповнити її на сайті МВС. Уже у перші години роботи з прийому документів, у Дніпропетровську кандидати особисто подали близько ста анкет.

21 липня під час робочої поїздки прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк разом із міністром внутрішніх справ України Арсеном Аваковим оголосили про початок набору до нової патрульної поліції Дніпропетровська. Яценюк зазначив, що у Дніпропетровську працюватимуть 1100 нових патрульних поліцейських, з них сформують 100 постійно діючих екіпажів.

За його даними, дніпропетровська поліція виїде на вулиці у листопаді. Яценюк також повідомив, що зарплата поліцейських у регіонах буде така сама, як і у Києві, – від 8 до 10 тисяч гривень. У першу чергу до лав нового підрозділу прем’єр запросив учасників АТО.

2 липня парламент України ухвалив закон про створення Національної поліції, який ще має підписати президент. Нова патрульна служба є одним із нововведень, запропонованих концепцію реформування МВС. Перехід до нової форми патрулювання триватиме, як прогнозують, до півроку, і крім Києва, патрульна служба буде впроваджена у Львові, Одесі, Харкові та Луцьку.

XS
SM
MD
LG