Доступність посилання

ТОП новини

Влада Порошенка від заяв Азарова не захитається – російський політолог


Микола Азаров під час прес-конференції у Москві. 3 серпня 2015 року
Микола Азаров під час прес-конференції у Москві. 3 серпня 2015 року

Колишній прем’єр-міністр України заявив про створення «комітету порятунку України» і запропонував провести дострокові президентські вибори

Колишній прем'єр-міністр України Микола Азаров оголосив у Москві про створення «комітету порятунку України». Азаров вважає, що мають бути проведені дострокові президентські вибори і запропонував свого кандидата на посаду президента України – колишнього депутата Верховної Ради Володимира Олійника.

ЗАВАНТАЖИТИ

Прес-конференція Миколи Азарова в московському готелі «Україна» справляла враження добре зрежисованого спектаклю, де виконавець головної ролі сумлінно вивчив текст.

Азаров почав виступ із того, що частково взяв на себе відповідальність за українську політичну кризу, втім, основну провину він поклав на нинішнє керівництво країни, альтернативу якому він вбачає в «комітеті порятунку України». Скільки людей і хто саме увійде до складу так званого «комітету», який журналісти вже охрестили «тіньовим урядом», наразі невідомо. Микола Азаров, який назвав себе прем'єр-міністром, пославшись на якусь загрозу безпеці, не став називати імен членів «комітету порятунку України».

«У мене є глибоке внутрішнє переконання, що той склад «комітету», – частину з них ми, на жаль, сьогодні вам не представимо, вони працюють і живуть в Україні, ми розуміємо, наскільки небезпечно для них називати їхні імена, по-батькові та прізвища, – настане час, коли повний склад «комітету» буде представлений, насамперед, народові України. Але найголовніше, можете мені повірити як прем'єр-міністрові, – до складу «комітету» увійшли патріоти, професіонали і люди, не пов'язані ні з нинішнім режимом, ні з колишньою владою», – сказав Азаров.

«Комітет порятунку» без Януковича

Азаров наголосив, що до «комітету порятунку України» вирішили не включати Віктора Януковича і тих, хто був з ним тісно пов'язаний. Більше того, колишній депутат Верховної Ради Ігор Марков, який брав участь у прес-конференції разом з Азаровим, заявив, що місце Януковича – на лаві підсудних.

За останній місяць Азаров уже вдруге з'являється в публічному просторі. Нинішню його появу експерти не розглядають як серйозну загрозу чинній українській владі. На думку президента інформаційно-дослідницького центру «Панорама» Володимира Прібиловського, заяви Миколи Азарова – це ніщо інше як страх забуття.

Володимир Прібиловський
Володимир Прібиловський

«Азаров, очевидно, хоче нагадати про себе. Немає інформаційного приводу – треба його створити. Великого значення це все не має. Ну, що таке тіньовий уряд? Це неофіційний орган. Ось Азаров оголосив себе главою уряду. Анітрохи від цього влада Порошенка не захитається», – зазначає політолог.

Кремль не має стосунку до ідеї створення «комітету порятунку України». Про це, як повідомляє російське агентство «ТАСС», заявив речник президента Росії Дмитро Пєсков. За його словами, рішення про те, підтримувати чи не підтримувати цю ініціативу, варто ухвалювати «після детального ознайомлення з нею».


На цю ж тему:

03.08.2015
«Кремльфільм» представляє новий серіал «Живі політичні мерці» – експерт про заяву Азарова

Колишній прем`єр-міністр оголосив про створення «комітету порятунку України» та запропонував лаву підсудних для Януковича далі

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG