Доступність посилання

ТОП новини

«Краще палити шини, ніж дивитися, як палять продукти» (огляд соцмереж)


Карикатура з «твіттера» користувача @Bezizyanov
Карикатура з «твіттера» користувача @Bezizyanov

Соцмережі висміюють новий варіант «кремлівської дієти» для росіян

Сьогодні, 6 серпня, в Росії набув чинності указ президента країни Володимира Путіна про знищення продуктів, що підпадають під санкції, і були знищені перші партії харчів. Росіяни висловлюють незадоволення, підписуючи петицію проти знищення продуктів, а соцмережі тим часом розпирає від сатири і сарказму на адресу керівництва Росії.

Як і обіцяли, у Росії почали знищувати заборонені продукти, завезені з країн, які ввели санкції проти Російської Федерації. Йдеться про продукти, які можуть потрапляти в Росію в обхід введеного ембарго.

У Росії знищують продукти із Заходу, які потрапили під ембарго (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:58 0:00

Нагадаємо, у серпні 2014 року Росія у відповідь на санкції проти неї ввела ембарго на імпорт низки продуктів. А наприкінці липня Россільгоспнагляд розповів, як будуть знищувати продукти:«Це звичайні методи знищення. Зазвичай, рослинні продукти просто заорюють у спеціально відведених місцях. М’ясо відправляють на утильзаводи, де їх переробляють на м’ясо-кісткове борошно. Молоко, як і з будь-яку іншу рідину, будуть виливати в певних місцях. Сири, найімовірніше, пройде бульдозер, а потім – на звалища».

Знищення імпортного сиру у Бєлгородській області. 6 серпня 2015 року
Знищення імпортного сиру у Бєлгородській області. 6 серпня 2015 року

У соцмережах про абсурдність такого рішення жартують уже не перший тиждень, проте до набуття чинності указу Путіна та появи перших фото процесу утилізації сиру чимало користувачів соцмереж, здавалося, не вірили в те, що їжу справді знищуватимуть у країні, де чимало людей живуть за межею бідності.

З проханням скасувати указ про знищення їжі до влади Росії звертаються пересічні росіяни. На момент публікації матеріалу майже 300 тисяч людей підписали петицію з вимогою скасувати указ про знищення продуктів, а самі продукти передати малозабезпеченим громадянам.

«Навіщо нам знищувати їжу, якою можна нагодувати ветеранів, пенсіонерів, інвалідів, багатодітних, постраждалих від природних катаклізмів та інших нужденних?» – йдеться в петиції.

Прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков обіцяв розповісти президенту про петицію.

Тим часом, колесами тракторів уже знищено 10 тонн санкційного сиру, а на кордоні з Білоруссю під загрозою знищення опинилися 73 тонни персиків і нектаринів.

У соцмережах шоковані абсурдністю ситуації і б’ють гумором, сатирою і сарказмом по «харчових» санкціях.

Карикатура з твітера користувача @Bezizyanov
Карикатура з твітера користувача @Bezizyanov

Більшість блогерів були значно різкіші у своїх висловлюваннях стосовно знищення санкційних продуктів:

Карикатура з твітера користувача @Bezizyanov
Карикатура з твітера користувача @Bezizyanov

У перший же день знищення санкційних продуктів з’явилися і ті, хто протестував не словом, а ділом. Водій, який перевозив 1,5 тонни томатів через білорусько-російський кордон, дізнавшись про їхнє можливе знищення, викрав автомобіль з продукцією назад на територію Білорусі.

Не один блогер натякнув на те, що прикордонники можуть потайки брати продукти, які мають знищуватися, додому:

А дехто пригадав недавній скандал навколо прес-секретаря Путіна Дмитра Пєскова, який на власне весілля вдягнув годинник за 620 тисяч доларів.

  • Зображення 16x9

    Любов Багацька

    Web/SMM-редактор програми «Схеми» (спільний проект Радіо Свобода та каналу «UA:Перший»). На Радіо Свобода з квітня 2014 року. Закінчила Інститут журналістики Київського Національного університету імені Тараса Шевченка. Займалася громадською діяльністю. Працювала літературним редактором (Видавництво «Махаон-Україна»), культурним та книжковим оглядачем. Дописувала у видання «Українська правда», «День», «Український тиждень», «Zaxid.net», «Україна молода», УНІАН, «Лівий берег», «Літературна Україна» та інші.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG