Доступність посилання

ТОП новини

Біля Широкина поновилися обстріли – військові й активісти


Широкине, архівне фото
Широкине, архівне фото

Українські військові і активісти повідомляють, що на маріупольському напрямку, неподалік села Широкина, поновилися обстріли позицій українських військ із боку об’єднаних російсько-сепаратистських сил.

Зокрема, прес-офіцер сектору «М» Ярослав Чепурний повідомив, що бойовики застосували проти сил антитерористичної операції важке озброєння. Незаконні збройні формування обстріляли села Водяне, Приовражне і Лебединське з самохідних артилерійських установок калібру 122 і 152 міліметри, сказав він агентству «Інтерфакс-Україна» і додав: «Із такого великого калібру наші позиції не обстрілювали вже давно».

Речник також додав, що біля Широкина сталася й бойова сутичка, є втрати серед української морської піхоти, яка тримає там позиції, а подробиці ще уточнюються.

Активіст Тарас Чмут, який публікує у фейсбуці «щоденники морського піхотинця», повідомив, що українські позиції біля Широкина, але не в самому селі, обстрілювали зі 122- і 152-міліметрової артилерії, а також із «градів».

Крім того, написав він, у сусідньому з Широкином підрозділі за ніч є один загиблий морський піхотинець і один поранений.

При цьому він звернув увагу, що обставини з загиблим не зрозумілі точно.

Водночас волонтер, радник президента і міністра оборони Юрій Бірюков повідомив у фейсбуці, що командири і штаби українських військ на маріупольському напрямку підтвердили йому загибель одного і поранення одного морського піхотинця.

Він так само наголосив, що досі немає чіткого пояснення обставин, а втрати наразі числяться як небойові.

За його даними, після бойової тривоги в лавах сепаратистів у суботу під приводом нібито очікуваного наступу українських сил у неділю вони вирішили завдати випереджувальні артилерійські удари з кількох самохідних артилерійських установок калібру 122 і 152 міліметри, також там діє кілька диверсійно-розвідувальних груп противника.

Раніше в неділю мешканці Маріуполя повідомляли, що чують гучні постріли й вибухи з напрямку Широкина, а в соцмережах почали поширювати повідомлення про нібито «танковий бій» біля цього села.

Крім того, є ще не підтверджені й не заперечені повідомлення, що один морський піхотинець міг потрапити в полон.

Село Широкине під Маріуполем, що є важливою точкою на шляху можливого наступу на місто об’єднаних російсько-сепаратистських сил, попередніми місяцями було місцем запеклих сутичок і обстрілів. Останнім часом оголошено про його «демілітаризацію».

XS
SM
MD
LG