Доступність посилання

ТОП новини

Донбас для Путіна – великий крематорій для «утилізації» бойовиків (огляд преси)


Політична карикатура Євгенії Олійник
Політична карикатура Євгенії Олійник

Причина загострення на Донбасі – розбрати і невизначеність серед бойовиків

Конфлікт на сході України загострюється з кожним днем. Експерти газети «Сегодня» серед причин загострення називають наближення виступу Порошенка, Путіна і Обами на Генасамблеї ООН, а також розбрати і невизначеність серед бойовиків. Їхні атаки пов'язані з гнітючим морально-психологічним станом. Вони розуміють, що Путіну вони не потрібні, а в Україні їх чекає в'язниця. Тому там починаються процеси розкладання, дисципліни немає, і сепаратисти намагаються відвоювати собі хоча б якісь преференції. Експерти упевнені, що бої будуть посилюватися: Росія намагатиметься фінансово виснажити Україну. «У Путіна дві мети: по-перше, зробити все для того, щоб Україна збільшувала свій оборонний бюджет і, таким чином, страждала економіка. По-друге, йому необхідно «утилізувати» бойовиків, які «скупчилися» на Донбасі, бо вони вже починають проникати в Росію і піднімають в рази рівень злочинності, зокрема в Ростовській та Воронезькій областях», – вважає політолог Тарас Березовець.

ЗАВАНТАЖИТИ

Зараз Донбас для Путіна – великий крематорій, у якому російський президент хоче знищити кримінальні елементи, що зібрав по всій Росії й Україні. А також маргіналів з інших пострадянських республік. Бо в перспективі вони можуть стати загрозою для нього особисто, переконаний експерт «Газети по-українськи».

Справа проти екс-міністра Олександра Лавриновича може бути доведена до обвинувального вироку, пише «Газета по-українськи». По-перше, це буде зрозуміло для суспільства, бо він активно співпрацював із владою Віктора Януковича. Його навіть розглядали як кандидата на главу Адміністрації президента замість Сергія Льовочкіна. По-друге, зараз екс-міністр ніяк не пов’язаний з «Опозиційним блоком», одним із лідерів якого є Льовочкін. А стосунки у них не дуже приязні. Тому Лавриновича не захищатимуть і не використовуватимуть заради нього неофіційні домовленості між владою та «Опозиційним блоком». Чи посадять? Все може бути, припускає експерт. Як мінімум, буде конфіскація. У нього недостатньо грошей, щоб відкупитися від українського правосуддя.

Америка для виходу з Великої депресії, однієї з найбільших криз американської економіки, як і британці після Другої світової війни вчинили тотожно, а саме: зосередились на підтримці реальних секторів економіки. Натомість в Україні минулого року Нацбанк надрукував більше сотні мільярдів гривень для рефінансування банків, левова частка з яких збанкрутувала через кілька тижнів. А чому б, скажімо, державним банкам під невеликі відсотки не прокредитувати аграріїв, щоб вони змогли наростити виробництво? Тоді уже в наступному році почнеться зростання, і держбюджет отримає значно більше коштів, переконаний експерт газети «Україна молода». Докладніше про це йдеться в статті «Ефективна економіка: від простого до складного».

  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG