Доступність посилання

ТОП новини

Найбільший німецький банк підозрюють у відмиванні брудних російських грошей


«Дойче банк» може бути покараний з боку влади і регуляторів чотирьох країн

Берлін – Найбільшій у Європі та одній із найпотужніших фінансових установ світу – «Дойче банку» (буквально перекладається як німецький банк) – загрожує покарання у розмірі 4 мільярдів доларів за сприяння у відмиванні грошей із Росії і порушення режиму санкцій США проти Москви та Ірану. Співробітників банку підозрюють у тому, що вони допомагали клієнтам перепродувати акції у Великій Британії, придбані за рублі.

ЗАВАНТАЖИТИ

У зв’язку з сумнівними фінансовими операціями, під підозру потрапили угоди московського офісу «Дойче банку» з купівлі сертифікатів за рублі на позабіржовому ринку, і такі само продажу за долари вже за кілька секунд на позабіржовому ринку у Лондоні. Обсяг цих угод може становити шість мільярдів доларів сумнівного походження.

У коментарі «Дойче банку» пояснюють лише, що здійснюється внутрішня перевірка щодо значної кількості операцій, а до низки співробітників ужито дисциплінарних заходів.

Ми ведемо слідство у справі осіб, котрих обвинувачують у членстві в організованому угрупованні та участі у «каруселі виграшу»
Александр Бадле

«Ми ведемо слідство у справі осіб, котрих обвинувачують у членстві в організованому угрупованні та участі у «каруселі виграшу» з дохідної вартості у торгівлі сертифікатами парникових газів в атмосферу», – повідомив представник державних адвокатів Франкфурта-на-Майні Александр Бадле.

«Карусель виграшу» – це складна структура торгівлі акціями, у котрій задіяні учасники як у Німеччині, так і за її межами.

У «дзеркальних» угодах нічого не видно

Розслідування оборудок німецького банку здійснюють владні структури чотирьох країн. Зокрема наглядові органи США передбачають, що «Дойче банк» порушує режим санкцій, запроваджених щодо Росії та Іраку. Американське слідство цікавлять дзеркальні угоди на ринку цінних паперів, які сприяли російським клієнтам банку вивозити гроші з країни, не інформуючи про це владу. А розпочалося усе з обшуку центрального офісу «Дойче банку» 2014 року, пояснює Бадле.

Обсяг лише суми несплачених податків з цих оборудок, становить 850 мільйонів євро
Александр Бадле

«Зважаючи на обсяг лише суми несплачених податків з цих оборудок, котра становить 850 мільйонів євро, це виправдовує дещо довге розслідування справи, особливо враховуючи те, що ми маємо досить детально «просвітити» численні трансакції банку», – сказав Александр Бадле.

Фахівці доходять висновку, що учасниками сумнівних угод були компанії, ймовірно, створені для таких оборудок. Адже, на їхню думку, співробітники «Дойче банку» у Москві та Лондоні у деяких випадках мали справу з тими самими сторонами оборудок.

Тим часом, як повідомляє німецький часопис «Шпігель», слідство щодо цих порушень розпочав також і Центральний банк Росії.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG