Доступність посилання

ТОП новини

У Запоріжжі пройшов мітинг-реквієм за загиблими в «Іловайському котлі»


У Запоріжжі пройшов мітинг-реквієм за загиблими в «Іловайському котлі»
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:02 0:00

Сьогодні представники Самооборони Запоріжжя провели біля Запорізької облради акцію пам'яті українських військових, що загинули рік тому під час виходу з Іловайську. Активісти провели публічний молебень та вшанували загиблих хвилиною мовчання.

«Хлопці військові: був наказ заходити в Іловайськ – ми зайшли; був наказ вийти звідти – хлопці почали виходити. Але коли почався бій саме з російськими військами, саме вони попросили перемир'я. Коли наші хлопці підбили 4 їхні танки, захопили 10 російських десантників, саме вони приїхали до нас з білими прапорами. І наші хлопці їм повірили, віддали полонених, повірили, що буде «зелений коридор». А вони готовили засаду. І наші війська пішли туди. Це не була війна, це не була військова операція. Це було вбивство. Я думаю, ще буде і Гаага, і Нюрнберг з цього питання», – розповів командир Самооборони Запоріжжя, доброволець батальйону «Донбас» Сергій Тіунов.

Українські військові та добровольчі спецпідрозділи МВС увійшли до Іловайська 18 серпня 2014 року. Вони змогли взяти під свій контроль більшу частину міста, однак після введення регулярних російських військ опинилися в оточенні. 30 серпня, коли українські військові почали організований вихід з міста «зеленим коридором», колони були розстріляні.

За офіційними даними, тоді загинули 366 українських військовослужбовців і правоохоронців, 429 були поранені, 128 потрапили в полон, 158 вважають зниклими безвісти.

XS
SM
MD
LG