Доступність посилання

ТОП новини

США вітають голосування Верховної Ради за децентралізацію і засуджують насилля


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

США вітають голосування українського парламенту за зміни до Конституції у частині децентралізації.

«Це є важливим кроком на шляху проведення реформ українською владою і надання більших повноважень регіонам та місцевій владі. Також це голосування показує, що Україна чітко дотримується мінських домовленостей», – мовиться у повідомленні Білого дому, опублікованому у вівторок, 1 вересня.

При цьому Вашингтон засуджує сутички, які виникли після цього під стінами Верховної Ради у результаті чого загинули троє правоохоронців і закликає всіх українців «утриматися від насилля задля досягнення політичної мети».

31 серпня під стінами українського парламенту в Києві виникли сутички після того, як Верховна Рада підтримала в першому читанні зміни до Конституції щодо децентралізації. Протестувальники почали наступ на будівлю Верховної Ради, яку охороняв кордон правоохоронців. За даними МВС, у бік правоохоронців кинули бойову гранату. У результаті сутичок загинули 3 бійці Нацгвардії. Як заявив речник МВС Артем Шевченко, загалом внаслідок сутичок постраждала 141 людина, із них – 131 міліціонер і боєць Нацгвардії. За даними міліції, нині затримані 18 людей, 13 – відпустили.

XS
SM
MD
LG