Доступність посилання

ТОП новини

Нова Воєнна доктрина визнає Росію воєнним противником України – Порошенко


Президент України Петро Порошенко
Президент України Петро Порошенко

Президент Петро Порошенко заявляє, що нова Воєнна доктрина України офіційно констатує, що воєнним противником України є Росія.

У середу, 2 вересня, відкриваючи засідання РНБО, Порошенко наголосив, що доктрина ставить завдання щодо передислокації військових частин і з’єднань і створення належної військової інфраструктури у східних та південних областях України.

«Всі актуальні загрози та воєнні виклики, на жаль, пов’язані з Росією. І всі вони носять тривалий характер. Свідоме чи підсвідоме несприйняття незалежності України настільки глибоко укорінене у менталітеті російської політичної еліти, що воно нікуди не подінеться в історичній перспективі», – сказав Порошенко.

«Помилкова Воєнна доктрина, яка була побудована на очікуванні нападу з Заходу, яка нам дісталася від Радянського Союзу, за 24 роки не була перебудована», – наголосив президент.

Він також зазначив, що українська армія до 2020 року має досягти стандартів НАТО.

(Відео користувача YouTube Адміністрація Президента України)

У середу Рада національної безпеки і оборони схвалила проект нової редакції воєнної доктрини.

Доктрина підтверджує відмову від політики позаблоковості та відновлення стратегічного курсу на євроатлантичну інтеграцію, визначає ознаки виникнення збройного конфлікту всередині України, в тому числі інспірованого іноземними державами.

Також доктрина наголошує на потребі удосконалення системи мобілізаційної підготовки і мобілізації та суттєвого збільшення професійної складової у ЗСУ та в інших військових формуваннях.

У РНБО зауважують, що проект доктрини пройшов громадське обговорення.

У 2014 році Кабінет міністрів доручив Міністерству оборони розробити нову редакцію воєнної доктрини до грудня 2015 року.

XS
SM
MD
LG