Доступність посилання

ТОП новини

Біля одеського суду палали шини


Фото з порталу Dumskaya.net
Фото з порталу Dumskaya.net

Затримання правоохоронцями лідера місцевого «Автомайдану» та «Правого сектору» представники громадських організацій вважають тиском та репресіями проти патріотів

В Одесі міліція затримала одразу кількох активістів: лідера місцевого «Автомайдану» Євгена Резвушкіна, очільника одеського «Правого сектору» Сергія Стерненка та куратора «Правого сектору» у Комінтернівському районі області Руслана Демчука. Біля Приморського суду міста, де обирався запобіжний захід усім трьом затриманим, зібралося близько сотні представників громадських організацій з прапорами та шинами.

Біля одеського суду папали шини
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:03:49 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ

Рішенням Приморського районного суду міста Одеси лідера одеського «Автомайдану» Євгена Резвушкіна залишили під вартою строком на 2 місяці. Такий самий запобіжний захід був обраний для голови одеського осередку «Правого сектору» Сергія Стерненка та куратора «Правого сектору» у Комінтернівському районі області Руслана Демчука. Усіх трьох затримали в один день.

Як повідомили у обласному управлінні МВС, Євген Резвушкін підозрюється у хуліганстві і погрозі або насильстві щодо працівника правоохоронних органів. Представників «Правого сектору» підозрюють у скоєнні іншого правопорушення, а саме – нападі та викраденні депутата Комінтернівської районної ради Сергія Щербіча. Правоохоронці зазначають, що цей інцидент стався у селі Фонтанка. Депутата викрали, силою відвезли в Одесу, тримали у підвалі, били та вимагали скласти депутатські повноваження.

Зараз є така тенденція арештовувати патріотів, які невигідні владі
Сергій Стерненко

За словами затриманого Сергія Стерненка, він з цим депутатом особисто не знайомий. «Ця справа сфабрикована. І взагалі зараз є така тенденція арештовувати патріотів, які невигідні владі», – говорить він.

Засідання тривали до пізнього вечора. Приміщення посилено охороняла велика кількість правоохоронців. На знак протесту там зібралося більше сотні представників «Автомайдану», «Самооборони Одеси», «Правого сектору». Головною вимогою протестувальників було звільнення затриманих активістів. Учасники мітингу прийшли з прапорами України та шинами, які і підпалили біля воріт суду.

​Прес-секретар одеського «Автомайдану» Олена Семененко заявила, що вони будуть оскаржувати рішення у Апеляційному суді. Також активісти анонсували акцію протесту за участі «автомайданівців» з різних міст України.

На події у Приморському районному суді Одеси відреагував і колишній нардеп-регіонал Сергій Ківалов. Він вважає затримання активістів – святом справедливості. У своєму дописі на Facebook він називає Євгена Резвушкіна свавільником та схвально оцінив діяльність міліції.

​Нагадаємо, Євген Резвушкін брав участь у нещодавньому штурмі будинку офіційних прийомів Міжнародного гуманітарного університету, більш відомого як «замок Гаррі Поттера», який вважається літньою резиденцією Ківалова.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG