Доступність посилання

ТОП новини

«Ніякі терористи на вибори не йдуть» – голова КВУ про повідомлення у ЗМІ


Один із ватажків угруповання «ДНР» Денис Пушилін
Один із ватажків угруповання «ДНР» Денис Пушилін

Деза дня: один із ватажків угруповання «ДНР» Пушилін зареєструвався кандидатом на місцевих виборах в Україні

У низці ЗМІ у четвер повідомили буцімто партія одного із ватажків угруповання «ДНР» Дениса Пушиліна, що визнане в Україні терористичним, візьме участь у місцевих виборах в Україні, які заплановано на осінь 2015 року. Однак, офіційні представники Центральної виборчої комісії таку інформацію спростували.

«Центральна виборча комісія України внесла до реєстру політичних партій, які ухвалили рішення брати участь у місцевих виборах, партію виконувача обов’язків голови народного зібрання самопроголошеної «Донецької народної республіки» Дениса Пушиліна. Про це свідчать опубліковані дані ЦВК», – повідомили на сайті видання «Лента.ру».

Cкріншот з порталу «Лента.ру»
Cкріншот з порталу «Лента.ру»

У ЗМІ послались на офіційний портал ЦВК України, а саме на сторінку, що містить перелік партій, зареєстрованих в Україні. Серед них під номером 137 партія «Ми маємо мету», керівник – Денис Пушилін, дата реєстрації – 15.07.2013.

Cкріншот з сайту ЦВК
Cкріншот з сайту ЦВК

У п’ятницю голова Комітету виборців України Олексій Кошель повідомив, що у ЗМІ невірно трактували інформацію з сайту.

«Більшість журналістів невірно трактують інформацію із сайту ЦВК. Там розміщено список усіх 285 офіційно зареєстрованих політичних партій. Праворуч у таблиці є колонка: «Дата та номер рішення про участь місцевих організацій у виборах». У ній – жодної відмітки, оскільки партії іще не проводили свої з’їзди і не приймали відповідних рішень. Тобто ніякі терористи на вибори не йдуть», – написав Олексій Кошель на своїй сторінці у Facebook.

Аналітик громадської мережі «Опора» Олександр Клюжев також заявив про те, що керівник так званого «парламенту» угруповання «ДНР» не реєструвався кандидатом на місцевих виборах, а на сайті ЦВК було просто розміщено перелік зареєстрованих в Україні партій.

За його словами, пізніше на сайті буде з’являтись інформація про рішення партій, в тому числі, можливо, і партії Пушиліна.

​Заступник голови Центральної виборчої комісії з цього приводу на своїй сторінці у Facebook повідомив, що на порталі ЦВК опублікований список партій, що були зареєстровані спеціально уповноваженим органом виконавчої влади України. А у ЦВК немає повноважень реєструвати партії.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG