Доступність посилання

ТОП новини

У Севастополі рудоуправління судиться з «Нічними вовками» за гору Гасфорта


Лідер московського байкерського клубу «Нічні вовки» Олександр Залдостанов
Лідер московського байкерського клубу «Нічні вовки» Олександр Залдостанов

У Севастополі після перерви продовжилося судове засідання за позовом Балаклавського рудоуправління імені Горького (БРУ) про визнання незаконним та недійсним розпорядження про націоналізацію будівлі та передачу ділянки площею 276 гектарів біля гори Гасфорта в оренду молодіжній некомерційній організації «Мотоклуб «Нічні вовки», повідомляє кореспондент «Крим.Реалії».

Також суд повинен розглянути заяву БРУ про визнання незаконності угоди – договору оренди між урядом Севастополя і «Нічними вовками».

На засіданні суду 11 вересня «уряд» Севастополя надав тексти розпоряджень №08-РП та № 574, на підставі яких земельна ділянка перейшла від рудоуправління до «Нічних вовків».

Свою позицію надала Федеральна антимонопольна служба Росії, яка є третьою стороною у цій справі. Ця служба не помітила порушень у передачі ділянки «Нічним вовкам». Як повідомили на засіданні, особливості російського законодавства дозволяють розпорядженням вищої посадової особи міста надавати земельні ділянки під об’єкти культурно-соціального призначення.

У судовому засіданні оголошено перерву до 16 вересня. Поки йде цей судовий розгляд, у «загальмованому» стані знаходиться інший судовий процес – за позовом Балаклавського рудоуправління до «Нічних вовків» про звільнення зайнятої ділянки та будівлі від чужого незаконного володіння.

На початку 2014 року російський байк-клуб «Нічні вовки» захопив територію біля гори Гасфорта, право користування якою належить Балаклавському рудоуправлінню. Підприємство звернулося до суду з вимогою про поновлення незаконно порушених прав.

Раніше російський губернатор окупованого Севастополя Сергій Меняйло передав цю земельну ділянку російським байкерам, у відповідь на це юристи рудоуправління звернулися до суду з позовом на незаконні, з їхньої точки зору, дії окупаційної влади міста.

Балаклавське рудоуправління – підприємство, що спеціалізується на видобутку промислового вапняку, бутового каменю, а також щебеневих і пісочних будівельних матеріалів.

У березні 2014 року Росія анексувала український Крим. Київ і Захід не визнають цього і вважають півострів і надалі українською територією.

XS
SM
MD
LG