Доступність посилання

ТОП новини

Обама: стратегія Путіна у Сирії приречена на провал


Барак Обама
Барак Обама

Росія продовжує підтримувати режим Асада, і це «погані новини» – Обама

Президент США Барак Обама заявив, що попри конфлікт США та Росії з приводу України, інтереси Вашингтона та Москви перетинаються у питанні протидії екстремізму та терористичному угрупованню «Ісламська держава». Про це президент США заявив 11-го вересня під час звернення до військовослужбовців США «Worldwide Troop Talk» – повідомляє сайт міністерства оборони США.

Барак Обама назвав «поганими новинами» те, що Росія продовжує підтримувати Асада і розповів, що Путін проігнорував прохання припинити фінансову підтримку режиму Асада та продаж йому зброї.

«Путін не сприйняв мої попередження і у результаті ситуація погіршилась», – заявив Обама.

При цьому президент США зазначив, що присутність російських військових радників та зброї у Сирії не вплине не стратегію США.

Додаткові зусилля з боку Росії не допоможуть, якщо обрана стратегія приречена на провал
Барак Обама

«Ми продовжимо надсилати Росії сигнали, що додаткові зусилля з її боку не допоможуть, якщо обрана стратегія приречена на провал», – наголосив Обама.

Американський президент дав зрозуміти, що у відповідь на співпрацю Росії зі США та підтримуваною ними коаліцією у розв’язанні Сирійської кризи, Вашингтон готовий розглянути можливість «політичної угоди, у рамках якої Асад міг би очолювати країну протягом перехідного періоду, доки не буде сформовано нову коаліцію поміркованих, світських, відкритих сил здатних відновити порядок у країні».

Дивіться також: «Сирна революція» у Росії з’їдає своїх дітей?

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG