Доступність посилання

ТОП новини

«Опозиційний блок» братиме участь у місцевих виборах – з’їзд


«Опозиційний блок» братиме участь у місцевих виборах. Таке рішення представники цієї політичної сили ухвалили під час з’їзду, який відбувся у середу, 16 вересня, у Києві.

«У ньому (з’їзді – ред.) взяли участь делегати з усієї України. На з’їзді ухвалено рішення, що політична партія «Опозиційний блок» братиме участь у місцевих виборах 25 жовтня 2015 року. Делегати вирішили провести з’їзд у два етапи», – мовиться у повідомленні «Опозиційного блоку».

Більше подробиць наразі немає.

Раніше ЗМІ з посиланням на джерела в «Опозиційному блоці» повідомляли про зміну місця проведення цього з’їзду. За інформацією «Української правди», з’їзд спочатку мав відбутися на вулиці Волоській, де розташований офіс «Опозиційного блоку», але в останній момент його перенесли на Мечникова. Він проходив у закритому режимі.

Раніше в «Опозиційному блоці» неодноразово погрожували бойкотувати вибори у разі відмови реєстрації всіх регіональних організацій цієї політичної сили.

Місцеві вибори у більшій частині України призначені на 25 жовтня. Вони не відбудуться на тимчасово окупованих територіях на Донбасі і у Криму, а також іще в деяких місцевостях неподалік лінії протистояння на Донбасі, де вони відкладені з міркувань безпеки.

Донецькі сепаратисти заявили, що, всупереч мінським домовленостям, мають намір провести власні «вибори» 18 жовтня. У луганському збройному сепаратистському угрупованні «ЛНР» теж заявляло, що проведуть власні «вибори», окремі від решти України, тільки 1 листопада.

Мінські домовленості, зокрема, остання з них – Комплекс заходів, передбачають, що вибори на тимчасово окупованих територіях на Донбасі мають відбутися на підставі законодавства України.

Згідно з чинним українським законодавством, місцеві вибори у тимчасово окупованих частинах Донецької й Луганської областей наразі не призначені.

XS
SM
MD
LG