Доступність посилання

ТОП новини

«Скоро і Аксьонов почне саміти ЄС відвідувати?» (з кримських соцмереж)


Дмитро Полонський на конференції ОБСЄ у Польщі
Дмитро Полонський на конференції ОБСЄ у Польщі

«Віце-прем'єра» російського уряду Криму не тільки запросили на конференцію ОБСЄ і впустили до Польщі, але й дали виступити з трибуни міжнародного форуму

Григорій Очагов

Поїздка «віце-прем'єра» кримського «уряду» Дмитра Полонського до Польщі на конференцію Бюро з демократичних інститутів і прав людини ОБСЄ стала для багатьох справжньою несподіванкою. І викликала чимало питань, у тому числі дуже несхвальних – до української влади.

До Польщі кримський «віце-прем'єр», який очолює одночасно «міністерство внутрішньої політики, інформації та зв'язку Криму», попрямував із серйозною пропагандистської місією і великими планами:

Полонського не тільки запросили на конференцію ОБСЄ і впустили до Польщі, але й дали виступити з трибуни міжнародного форуму. Він, звичайно, повністю скористався наданою йому можливістю:

В Україні прудкості Полонського сильно здивувалися. До СБУ, МЗС, а також до організаторів конференції з ОБСЄ з'явилося багато запитань:

«Это вообще как? Министр пропаганды аннексированного Крыма и вице-премьер оккупационного правительства селфится в Варшаве на правозащитном саммите? Куда интересно смотрит наше СБУ и вообще вечно «глубоко обеспокоенная» мировая общественность, а?.. Почему этот типчик до сих пор не в международном розыске? Может скоро и Аксенов начнет по саммитам в ЕС ездить?» – запитує Ірина Сєдова.

«Почему он сидит на конференции бюро по правам человека ОБСЕ, а не в тюрьме? С каким паспортом и визой он туда поехал? Бюро по правам человека ОБСЕ, Карл!!» – емоційно відреагувала Anastasia Maga.

«Там, видимо, две вещи: 1. у него украинский загранпаспорт с долгосрочной визой или российский загранпаспорт с визой, выданный гражданину, зарегистрированному в одном из регионов России, 2. Въехал с территории России. Поскольку Полонского нет в каких-либо санкционных списках, его впустили. Вопросы - к ОБСЕ. Ожидаем реакцию от МИД», – пише Сергій Костинський.

Ярослава Нік пише: «Питання до ОБСЄ: якого біса він там».

«Участие Полонского на этом форуме – это нормальное явление для ОБСЕ... Но надо знать этот человек практически глумился над памятью жертв депортации крымских татар, выступив против проведения всекрымского митинга крымских татар в день памяти 18 мая 1944 года в Симферополе, посоветова поминать этих жертв на кладбище или дома... Именно благодаря Полонскому была отвергнута система изучения крымскотатарского языка в общеобразовательной системе Республики Крым... А это практически принудительная ассимиляция крымских татар, что является одним из тяжких преступлений в общечеловеческом понимании...» – наголошує Алі Хамзін.

Андрій Рожнятовський запитує: «...Держава мала б звернутись до керівництва Польщі з відповідним поданням та екстрадицією Злочинця.... а, що маємо?»

Але все виявилося зовсім не так просто, як здається на перший погляд:

Як би там не було, реакція українських органів влади була досить швидкою:

Хоча є думка, що в цій ситуації недопрацювали українські силовики:

І силовики вже пообіцяли вжити заходів:

Оригінал матеріалу – на сайті «Крим.Реалії»​

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG