Доступність посилання

ТОП новини

Екс-директор Львівського бронетанкового заводу опинився за ґратами


фото військової прокуратури
фото військової прокуратури

Колишнього директора Львівського бронетанкового заводу військова прокуратура підозрює у розкраданні 2 мільйонів гривень

У п’ятницю Шевченківський районний суд Львова обрав запобіжний захід для екс-директора Львівського бронетанкового заводу, 50-річного Олександра Остапця, у вигляді тримання його під вартою. У слідчому ізоляторі він має перебувати, наразі, 60 днів. Військові прокурори підозрюють колишнього керівника державного підприємства у розкраданні 2 мільйонів гривень бюджетних коштів, які були виділені на ремонт військової техніки, а також у зловживанні службовим становищем.

Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:49 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ

1 жовтня під час обшуку у будинку колишнього директора державного підприємства Олександра Остапця було вилучено 2 мільйони гривень. Банкноти у гривнях, доларах і євро.

«Це особливо важкий злочин і санкція статті передбачає від 7 до 12 років [позбавлення волі]. Було зроблено державне замовлення для ремонту військової техніки, зокрема для бойових машин піхоти, які мали відправити у зону АТО. Ці кошти були виділені на ремонт 9 двигунів. Він заволодів цими коштами», – каже військовий прокурор Західного регіону Євген Білоусов.

фото військової прокуратури
фото військової прокуратури

За словами прокурора, екс-директор отримав ці гроші через фіктивні фірми, з якими підприємство уклало угоди щодо ремонту військової техніки. Олександра Остапця звільнили з посади директора Львівського бронетанкового заводу у червні цього року. Те, що обшук у помешканні провели більше аніж через три місяці, у військовій прокуратурі пояснюють тим, що збирали доказові матеріали, що вивчали схеми розкрадання грошей.

Генеральний директор «Укроборонпрому» надав військовій прокуратурі матеріали контрольно-ревізійної групи цього концерну. Під час розслідування військові прокурори західного регіону з’ясували, що вкрадено 2 мільйони гривень, які були виділені з державного бюджету на ремонт військової техніки, яку планували відправити на Донбас. У розкраданні грошей прокуратура підозрює тодішнього директора Львівського бронетанкового заводу Олександра Остапця.

Застава – 30 мільйонів гривень

Суд задовольнив прохання військової прокуратури і взяв під арешт підозрюваного. Якщо ж він хоче опиниться на волі на час слідства, то мусить внести заставу у сумі 30 мільйонів гривень.

Затримання Олександра Остапця
Затримання Олександра Остапця

Затриманий Олександр Остапець своєї провини під час слідства не визнає. Він відмовився розмовляти з журналістами і пояснювати, звідки у його будинку взялися гроші на суму 2 мільйони гривень. Адвокат підозрюваного Ігор Когут зазначив, що його підзахисний оскаржуватиме запобіжний захід.

«Оголошена моєму підзахисному підозра є не ґрунтовна. Вона не носить жодної доказової бази, в матеріалах кримінального провадження не міститься доказової бази, яка б вказувала на його вину. Застава значно завищена. Сподіваюсь, що слідство буде об’єктивним, ми будемо домагатись, щоб довести його невинність. Думаю, що він пояснить, звідки у нього ці гроші», – заявив адвокат підозрюваного.

Державний концерн «Укроборонпром» звільнив директора Львівського бронетанкового заводу Олександра Остапця 13 червня цього року через «невиконання виробничих планів на підприємстві», йшлося про випуск бронетранспортера «Дозор». Ще раніше директор зауважував, що є багато охочих очолити державний завод. Адже з початком бойових дій на Донбасі значно зросли держзамовлення на ремонт військової техніки, відповідно фінансування підприємства поліпшилось.

Судове засідання, на вимогу військових прокурорів, проходило без присутності журналістів.

  • Зображення 16x9

    Галина Терещук

    В ефірі Радіо Свобода – з 2000 року. Закінчила факультет журналістики Львівського національного університету імені Франка. Маю досвід роботи на телебаченні і в газеті.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG