Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко: скасування виборів сепаратистів є наслідком переговорів у Парижі


Президент України Петро Порошенко
Президент України Петро Порошенко

Президент України Петро Порошенко заявляє, що скасування «виборів» сепаратистів на окупованих територіях Донбасу є прямим наслідком скоординованих дій України та її партнерів на переговорах у Нью-Йорку і Парижі.

«Прямі наслідки скоординованих дій України і наших партнерів на переговорах в Нью-Йорку і Парижі – незаконні вибори, які загрожували відновленням бойових дій і ліквідації Мінських домовленостей, скасовано», – написав він на своїй сторінці у Facebook.

Порошенко вважає, що це відкриває шлях до повернення України на Донбас за допомогою виборів за українським законодавством, на основі стандартів ОБСЄ і без окупаційних військ.

Раніше сьогодні угруповання «ДНР» і «ЛНР», які контролюють частини Донецької і Луганської областей України, заявили про скасування своїх «виборів», які призначили раніше на 18 жовтня і 1 листопада. Проте сепаратисти уточнили, що «вибори» перенесені на наступний рік, і наголосили, що рішення ухвалене у зв’язку з підсумками зустрічі «нормандської четвірки» в Парижі.

Учасники зустрічі в «нормандському форматі», що відбулася в Парижі 2 жовтня, заявили після її закінчення, що вибори в тимчасово окупованій нині частині Донбасу можуть відбутися тільки за українським законодавством, а відтак і не в ті терміни, які визначили сепаратисти.

На зустрічі «нормандської четвірки» президент Росії Володимир Путін пообіцяв докласти всіх зусиль для скасування виборів, які планують проводити сепаратисти, і проінформувати про це не пізніше вівторка, 6 жовтня.

В Україні, за винятком територій Криму та Донбасу, які українська влада не контролює, місцеві вибори відбудуться 25 жовтня.

XS
SM
MD
LG