Доступність посилання

ТОП новини

Представники Ради Європи йдуть з робочої групи з прав людини в Азербайджані


Турбйорн Яґланд
Турбйорн Яґланд

Генеральний секретар Ради Європи Турбйорн Яґланд вирішив відкликати учасників цієї організації зі спільної робочої групи з питань прав людини в Азербайджані.

Про своє рішення комітету міністрів Ради Європи Яґланд повідомив у середу, 7 жовтня.

«Загальна ситуація з правами людини в Азербайджані різко погіршується. Кількість ув’язнених правозахисників у цій країні зростає», – заявили у Раді Європи.

Починаючи з жовтня 2014 року представники Ради Європи брали участь у зустрічах у Баку, спрямованих на налагодження діалогу між представниками громадянського суспільства та владою Азербайджану. До складу робочої групи входили правозахисники, представники парламенту Азербайджану та адміністрації тамтешнього президента.

10 вересня Європарламент ухвалив резолюцію з рішучим засудженням «безпрецедентних репресій проти громадянського суспільства в Азербайджані» і з закликом негайно й безумовно звільнити журналістку Хадіджу Ісмаїлову і ще кількох азербайджанських правозахисників та юристів, що перебувають за ґратами.

Євродепутати закликали Європейську комісію і держави-члени ЄС дати «рішучу спільну відповідь на переслідування в Азербайджані» і розглянути можливість «санкцій і візових заборон щодо всіх політиків, чиновників і суддів, причетних до політичних переслідувань».

XS
SM
MD
LG