Доступність посилання

ТОП новини

У Росії порушили справу щодо депутата Геращенка через запис у соцмережі


Антон Геращенко
Антон Геращенко

У Росії Слідчий комітет порушив кримінальну справу щодо депутата Верховної ради України Антона Геращенка після його записів про російських військових, які беруть участь в операції в Сирії.

За повідомленням прес-служби російського відомства, він підозрюється в «публічних закликах до здійснення терористичної діяльності або публічному виправданні тероризму».

«За даними слідства, Геращенко опублікував пост на своїй сторінці в одній із соціальних мереж, де публічно закликав користувачів надавати відому їм інформацію про російських військових, які беруть участь в операції в Сирії. Фактично Геращенко підтримав і поширив ідею свого співрозмовника в соціальній мережі про те, що таким чином «терористи і їхні побратими в Росії зможуть помститися російським військовослужбовцям за канонами шаріату». Висловивши подібну ідею, Геращенко усвідомлено кинув виклик країнам, які безперервно ведуть боротьбу з терористичною загрозою», – мовиться у повідомленні.

Геращенко відреагував на повідомлення російського Слідчого комітету і заявив: «Я закликав і закликаю фіксувати злочини терориста Путіна і його підлеглих як проти українського, так і проти сирійського та інших народів, на крові яких Путін безуспішно намагається побудувати будівлю нової імперії зла».

XS
SM
MD
LG