Доступність посилання

ТОП новини

Київ повинен довести світу провину ватажків «ДНР» і «ЛНР» у злочинах проти людяності (огляд преси)


Плакат на мітингу в місті Маріуполі Донецької області. 30 січня 2015 року
Плакат на мітингу в місті Маріуполі Донецької області. 30 січня 2015 року

Імітацію виборів на окупованому Донбасі допустити не можна – «Дзеркало тижня»

Тижневик «Дзеркало тижня» констатує, що в Заходу поки що вдосталь аргументів, аби примусити Україну провести імітацію виборів в окупованому Донбасі, котрі ані на міліметр не наблизять країну до повернення території, на якій залишатимуться російські танки, російські військові і легалізовані Києвом бандити з майбутньої «народної міліції». Отже, як переконує тижневик, Київ повинен вибудувати залізобетонну переговорну позицію, яка аргументовано доводитиме неможливість проведення там вільних, демократичних, безпечних виборів у нинішніх умовах. Таку, щоб ані в Меркель, ані в Олланда не знайшлося зустрічних контраргументів. Складно, але настав час виправляти попередні помилки. Іншого способу немає. Поки що, констатує тижневик.

«Український тиждень» переконує, що тільки відсутність доказів провини ватажків «ЛНР» і «ДНР» у злочинах проти людяності (а точніше небажання української сторони оприлюднити ці докази) дає підстави європейцям вважати їх рукопотискальними персонами, яких можна амністувати і яким можна надати імунітет. У випадку, якби вина їхня була доведена в судах і цей факт став би загальним надбанням, Олланд і Меркель навряд чи пропонували б на очах у світової громадськості такі варіанти. На цьому тижневик наголошує у статті «Тільки б не було війни».

Тижневик «Новое время» нагадує, що донецький бізнесмен Рінат Ахметов роками використовував близькість до влади для розбудови своєї енергетичної імперії. Тепер для завоювання багатомільярдної галузі схожу тактику використовує російський бізнесмен Костянтин Григоришин. Про те, хто з них нині має більший шанс на успіх, йдеться в статті «Висока напруга».

У цьому ж числі «Новое время» попереджає, що у результаті місцевих виборів-2015 колишні регіонали можуть зберегти за собою схід і південь країни, змінивши лише партійні вивіски. А найзапекліша боротьба за крісло мера розгорнеться в Одесі та Дніпропетровську. Стаття називається «Бої місцевого значення».

Незважаючи на заяви про боротьбу з тіньовою економікою, нелегальний бізнес в Україні процвітає, стверджує тижневик «Фокус». У статті «10 найприбутковіших нелегальних бізнесів» видання переконує, що надприбутки в обхід закону найбільше отримують у виготовленні нафтопродуктів, виробництві алкоголю, поставці товарів на територію, що підконтрольна угрупованням «ДНР» і «ЛНР», контрабанді цигарок, обміні валюти, вирубці лісу та видобутку бурштину.

  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG