Доступність посилання

ТОП новини

Поет Іван Пазин присвятив загиблому синові і всім бійцям поетичний марафон


Поет Іван Пазин присвятив загиблому синові та всім бійцям поетичний марафон
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:58 0:00

Поет Іван Пазин присвятив загиблому синові та всім бійцям поетичний марафон

Із 8-ї до 21-ї години поет із Львівщини Іван Пазин напам’ять читає власну поезію

Львів – О 8-й годині ранку поет Іван Пазин почав у Львівському палаці мистецтв поетичний марафон, який триватв до 21-ї години. Упродовж понад 12 годин чоловік читав власну поезію, щоб встановити новий національний рекорд безперервного читання напам’ять власної поезії. Цей марафон батько присвятив своєму синові Тарасові Пазину, який загинув у зоні бойових дій на Донбасі.

Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:13 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ

Будую дім небесний
Для вас, мої сини.
Він світлий є і чесний,
Не з цегли чи сосни.
А з променів ранкових
Моїх сердечних слів
Дім з чистої любові
Будую для синів.

Поет Іван Пазин із Яворівщини, що на Львівщині, напам’ять читає власні вірші, духовні, філософські, історичні, патріотичні, переважно про Україну, про ті події, які пережили українці за роки незалежності, читає поезію, присвячену мужності литовців, звучать вірші у пам’ять героїв Небесної Сотні.

Іван Пазин на Майдані був разом із сином Тарасом, який до мобілізації викладав у сільській школі історію, також писав поезію. Хлопець не роздумував ані хвилини, попри вмовляння батьків, – поїхав захищати рідну землю, служив у 51-й механізованій бригаді. Торік у віці 24 років Тарас Пазин загинув під Іловайськом.

Батько присвятив поетичний марафон синові, а також всім загиблим українським бійцям.

«Я хочу цей марафон присвятити своєму синочкові, знаю, що з ним зустрінусь, знаю, що йому там добре, бо він по справжньому був чесний, дуже сонячний був, у нього сонячна душа. Тут не зрозуміємо на землі, чому так відбулось», – каже Іван Пазин.

Перепочинок 10 хвилин за 5 годин читання

Згідно з правилами Національного реєстру рекордів, поет після кожної години міг 5 хвилин відпочивати, але 10-хвилинний перепочинок зробив лише після 5 годинного постійного читання. Також, згідно з правилами, якщо учасник забуває слова, то має 30 секунд, щоб згадати. В іншому випадку, рекорд зупиняється.

Попередній рекорд із довготривалого безперервного читання напам’ять авторської поезії також належить Іванові Пазину. Він був встановлений у 2003 році і становив 12 годин 3 хвилини, але тоді чоловік не запросив представників України, щоб зафіксували рекорд. На цей раз у залі був представник Національного реєстру рекордів.

У 2003 році батька слухав і підтримував син Тарас. Сьогодні він читав поезію для нього і відчував його підтримку з неба.

«Це рекорд мужності, що людина після такої трагедії знайшла у собі сили вийти на таке встановлення рекорду, присвяченого синові і всім загиблим воїнам. Сподіваюсь, що йому все вийде, що буде встановлено новий рекорд. Попередній був 12 годин і 3 хвилини. У національний реєстр вже внесено рекорд безперервного читання, але не власної поезії, а нині це авторське декламування. Тут параметри серйозніші, вдвічі більше декламував поет, дуже душевна атмосфера, близькі для кожного переживання», – каже Лана Вєтрова, керівник Національного реєстру рекордів України.

Іван Пазин врешті-решт встановив рекорд України з безперервного читання авторських віршів напамять. Національний реєстр рекордів пропоунватиме, щоб цей рекорд був визнаний найкращим у році. Іван Пазин читав свої вірші 12 годин 14 хвилин.

  • Зображення 16x9

    Галина Терещук

    В ефірі Радіо Свобода – з 2000 року. Закінчила факультет журналістики Львівського національного університету імені Франка. Маю досвід роботи на телебаченні і в газеті.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG