Доступність посилання

ТОП новини

Російські ЗМІ вигадали цитату Обами про Україну


Президент США Барак Обама
Президент США Барак Обама

Буцімто, президент США заявив, що Україною правлять цілковиті дурні

Цими днями російські та проросійські інтернет-портали повідомили, начебто президент Сполучених Штатів Америки Барак Обама назвав Україну «яскравим прикладом країни, в якій правлять ідіоти». Однак, прямого посилання на такі його «заяви» не дають, а в актуальному інтерв’ю американського президента каналу CBS, на який посилаються, наведених цитат немає.

Російські ЗМІ вийшли із заголовками: «Обама: «Україна є яскравим прикладом країни, якій правлять цілковиті дурні»» або «Обама назвав українську владу цілковитими дурнями».

Для підтвердження наводять буцімто цитату американського президента з інтерв’ю телеканалу CBS: «Сполучені Штати зробили все можливе, щоб стабілізувати ситуацію в Україні. Те, що зараз там відбувається, навіть не пов’язано з сусідством Росії і її впливом на політику держави, а з тим, що до влади в країні прийшли цілковиті дурні. У зв’язку з цим, США намагається врегулювати свою закордонну політику щодо України. Ми визнаємо, що допустились деяких помилок раніше, але готуємося їх виправити. США – одна з тих країн, яка помічає не тільки помилки інших країн, а й свої».

Портал «РосИнфо» не дає прямого посилання на текст або відео, але скріншот, де Барак Обама розмовляє з журналістом Стівом Крофтом – зроблено з програми «60 minutes» каналу CBS.

На порталі каналу CBS є текст актуального інтерв’ю. В ньому президент Сполучених Штатів дійсно згадує Україну, однак жодної оцінки українській владі не дає.

«Україна керувалася корумпованим правителем, який був маріонеткою Путіна. Сирія була єдиним союзником Росії в регіоні. І сьогодні, замість того, щоб розраховувати на їхню підтримку і підтримувати базу, яку вони мали в Сирії, яку вони мали протягом тривалого часу, пан Путін надає свої війська…» – сказав Барак Обама

У тексті іншого інтерв’ю, яке американський президент дав каналу CBS ще у вересні 2014 року, також згадують про Україну, однак подібних цитат – немає.

А раніше на порталі «РосИнфо» поширили новину буцімто голова Одеської облдержадміністрації Міхеїл Саакашвілі заявив про вихід Одеси зі складу України. Однак у команді Саакашвілі спростували таку інформацію.


На тему дезінформації:

21.10.2015
Чим залякують виборців у Дніпропетровську?

Кому вигідне поширення інформації про чергування військкомів на дільницях у день виборів? далі
29.09.2015
«Не знаю, якою мерзотою треба бути, щоб писати таке» – представник Міноборони про фейк

ЗМІ поширили вигадку про буцімто спалення українського бійця у парку Донецька далі
25.09.2015
У ЗМІ Росії поширили банальну вигадку про Порошенка

Зміст фейку: п’яного Порошенка, який вимагав «терміново летіти до Путіна», зняли з рейсу Київ-Москва далі

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG