Доступність посилання

ТОП новини

Білоруських вболівальників оштрафували на 1,8 мільйона рублів


Їх затримали 12 жовтня під час відбіркового матчу чемпіонату Європи Білорусь-Македонія

Стосунки білоруських футбольних вболівальників та білоруської міліції обговорять під час зустрічі голови Білоруської федерації футболу Сергія Румаса з міністром внутрішніх справ Білорусі Ігорем Шуневичем. Про це повідомив 28 жовтня на зустрічі з журналістами перший заступник голови Білоруської федерації футболу Сергій Сафар’ян.

Приводом для зустрічі став інцидент 12 жовтня на «Борисов-арені» під час відбіркового матчу чемпіонату Європи Білорусь-Македонія. У перерві міліціонери затримали і доставили до Борисовського РУВС трьох уболівальників. Наступного дня їх оштрафували на 1,8 мільйон рублів кожного. За словами вболівальників, правоохоронці причепилися до шарфів із зображенням «Погоні», повідомляє «БелаПАН».

Пізніше міністр внутрішніх справ Білорусі Ігор Шуневич заявив, що носіння символіки з гербом «Погоня» не є підставою для покарання. Федерація футболу вирішила взяти інцидент на контроль.

Був лист на нашу адресу, але там замість інформації по суті є невдоволення нашими діями, що ми не підтримуємо МВС

«Однак це не означає, що ми можемо вплинути на цю ситуацію, – заявив Сафар’ян. – Був лист на нашу адресу, але там замість інформації по суті, є невдоволення нашими діями, що ми не підтримуємо МВС, і повторено, що вболівальники були нетверезі і порушували громадський порядок. У такому випадку виникає питання, як нетверезі через кордони міліції потрапили на стадіон, хто їх туди пропустив. Наскільки ми знаємо, це рішення буде оскаржуватися», – зазначив представник Білоруської федерації футболу.

За словами Сафар’яна, федерація має пропозицію, «яку МВС поки не почула і не хоче чути». Тому після повернення з відпустки Сергій Румас зустрінеться з міністром, щоб уникнути подібних ситуацій.

Ми не зацікавлені в тому, щоб проти вболівальників здійснювалися якісь неадекватні або неправомірні дії. З іншого боку, ми не підтримуємо ту частину вболівальників, які порушують громадський порядок»

«Ми не зацікавлені в тому, щоб проти вболівальників здійснювалися якісь неадекватні або неправомірні дії, – підкреслив він. – З іншого боку, ми не підтримуємо ту частину вболівальників, які, перебуваючи на футбольних матчах, порушують громадський порядок».

Сафар’ян нагадав про відбірковий матч Білорусь-Україна, коли фанати обох збірних заспівали відому нецензурну частівку про президента Росії Володимира Путіна.

Будуть свідчити не представники ОМОНу в суді, а люди, які не зацікавлені ставати на чийсь бік

«Я не пам'ятаю, щоб там когоcь брали, масово виводили, хоча там кілька сотень можна було вивести з сектору за вживання нецензурної лайки, і, напевно, в суду не виникло б питань, за що їх вивели. Але, наскільки я пам'ятаю, тоді жодного судового розгляду не було. Ось така непослідовність у діях викликає питання. І ми пропонуємо, щоб обидві сторони знали, що є якась третя сторона, яка буде оцінювати цю ситуацію об'єктивно, не надаючи переваги тій чи іншій. Будуть свідчити не представники ОМОНу в суді, а люди, які не зацікавлені ставати на чийсь бік», – заявив Сафарян.

Представник федерації зазначив, що потрібно збільшувати кількість уболівальників на трибунах і покращувати ставлення міліції до вболівальників.

«Вони – не злочинці», – зазначив Сафар’ян.

Повний текст матеріалу – на сайті Білоруської служби Радіо Свобода

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG