Доступність посилання

ТОП новини

«В СБУ заплутались і затримали Корбана замість Кернеса?» (Огляд соцмереж)


Геннадій Корбан
Геннадій Корбан

​У соцмережах бурхливо відреагували на затримання Геннадія Корбана

31 жовтня у Дніпропетровську СБУ затримала лідера партії «Укроп» Геннадія Корбана. Згодом в СБУ та ГПУ підтвердили арешт і заявили, що підозрюють його в створенні злочинного угруповання. У соцмережах увесь день активно обговорюють ситуацію у Дніпропетровську.

Вранці 31 жовтня у Дніпропетровську СБУ затримала лідера партії «Українське об’єднання патріотів – Укроп» Геннадія Корбана. Також прес-служба обласної організації партії заявляла про обшуки у батьків Корбана та керівників Фонду оборони країни Павла Хазана та Наталії Хазан та у громадській приймальні народного депутата, члена політради партії Бориса Філатова.

За словами Філатова, у затриманні Корбана брали участь вісім бійців спецпідрозділу «Альфа». Під час затримання вони не пред’явили будь-яких документів та не пояснили, на якій підставі здійснюють затримання політика.

Згодом прес-центр ГПУ повідомив, що Генпрокуратура та СБУ 31 жовтня провели широкомасштабну спецоперацію із затримання членів організованого злочинного угрупування.

При цьому у Генпрокуратурі підкреслили: «Будь-якої політичної підоснови тут немає. Правоохоронці дочекалися закінчення місцевих виборів і в суботу проводять масштабні дії відносно цієї злочинної організації».

У соцмережах політики, журналісти, громадські активісти та пересічні користувачі бурхливо обговорюють ситуацію у Дніпропетровську і, попри заяву Генпрокуратури, що «будь-якої політичної підоснови» у затриманні Геннадія Корбана немає, дехто все ж вбачає в цьому політичні мотиви. Загалом, думки розділилися: одні вважають, що затримання Геннадія Корбана – це політична розправа, інші ж риторично запитують, чому цього не було зроблено раніше.

«Влада, яка дозволила спокійно виїхати Сергію Клюєву, яка не заарештувала жодного керівника Партії регіонів…» – пише редактор «Цензор.Нет» Юрій Бутусов.

Тим часом Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина» заявило, що арешт Корбана виглядає як політичне переслідування.

Чимало користувачів соцмереж теж висловили такі думки і вважають, що Порошенко такими діями нібито стає на шлях Януковича.

  • Зображення 16x9

    Любов Багацька

    Web/SMM-редактор програми «Схеми» (спільний проект Радіо Свобода та каналу «UA:Перший»). На Радіо Свобода з квітня 2014 року. Закінчила Інститут журналістики Київського Національного університету імені Тараса Шевченка. Займалася громадською діяльністю. Працювала літературним редактором (Видавництво «Махаон-Україна»), культурним та книжковим оглядачем. Дописувала у видання «Українська правда», «День», «Український тиждень», «Zaxid.net», «Україна молода», УНІАН, «Лівий берег», «Літературна Україна» та інші.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG