Доступність посилання

ТОП новини

Медик заперечив заяви сепаратистів про менінгіт у Станиці Луганській


Театралізована акція у Києві. Липень 2015 року
Театралізована акція у Києві. Липень 2015 року

«Не хочу вас засмучувати, але у Станиці Луганській немає спалаху менінгіту, тим паче масового»

Інтернет-портали та сепаратистські ЗМІ повідомили про «масовий спалах менінгіту в українській Станиці Луганській». А російські ЗМІ повідомили про «затримання українського чиновника, який намагався провезти у Крим 100 кілограми сосисок». Обидві новини виявилися дезінформацією.

Цими днями на деяких інтернет-порталах та сепаратистських ЗМІ вийшли публікації з заголовками: «У Станиці Луганській повідомляють про масову епідемію менінгіту», «Жителі Станиці Луганської повідомляють про масову захворюваність на менінгіт», «Ситуація з менінгітом у карателів загострюється – заражені вже 100 осіб».

Йдеться про те, що буцімто у Станиці Луганській, яку контролює Україна, зафіксували епідемію менінгіту.

«Раніше стало відомо про загибель українського силовика, який помер від небезпечної хвороби, що передається, в тому числі, і повітряно-крапельним шляхом. У той же час один із мешканців Станиці, командування українських силовиків і місцеві медики приховують інформацію про кількість хворих», – йдеться у повідомленні.

Про це розповіли «Антифашист», «На Харьков», «МИА Исток», та інші видання.

Інформацію про буцімто масове захворювання на менінгіт у Станиці Луганській спростував у коментарі для Радіо Свобода виконувач обовʼязків головного лікаря тамтешньої районної лікарні Валерій Іванов: «Не хочу вас засмучувати, але у Станиці Луганській немає спалаху менінгіту, тим паче масового».

Очільник лікарні назвав поширювану інформацію чутками. Окрім того, за словами Валерія Іванова, ніхто з військових не звертався до лікарні з приводу менінгіту. А серед цивільного населення немає жодного хворого.

Фейк: на кордоні з Кримом затримали чиновника-контрабандиста сосисок

У середу російські та сепаратистські ЗМІ повідомили, що на кордоні із Кримом нібито затримали радника керівника управління з питань боротьби з корупцією та злочинністю в Україні на ім’я Едуард Федоров.

«Співробітник Держуправсправами президента України Едуард Федоров із паспортом громадянина РФ був затриманий на кордоні з Кримом, коли намагався провезти 100 кілограмів сосисок», – йдеться також у повідомленні каналу Міноборони Росії «Звезда».

Російський канал посилається на портал «Русская Весна», який, у свою чергу, посилається на пост однієї з учасниць «Продуктової блокади півострова» Гайде Різаєвої.


У Державному управлінні справами заявили, що затриманий на блокпосту Едуард Федоров не має жодного стосунку до установи.

«У структурі Державного управління справами управління з питань боротьби з організованою злочинністю та корупцією ніколи не існувало, а громадянин Едуард Федоров на громадських засадах чи в штаті Державного управління справами не працював. Вилучене посвідчення радника керівника управління є підробленим», – пояснили в управлінні.


На тему дезінформації:

02.11.2015
Російські тролі здійняли галас навколо фейкового журналіста Радіо Свобода

Дописувач відповів, що посилання на Радіо Свобода не давав, а винен той, «хто це поширив» далі
28.10.2015
Як подають новини російські і західні ЗМІ

Особисті думки, висловлені в соцмережах однією людиною, російські медіа видають мало не за результат опитування громадської думки далі
22.10.2015
Російські ЗМІ вигадали цитату Обами про Україну

Буцімто, президент США заявив, що Україною правлять цілковиті дурні далі

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG