Доступність посилання

ТОП новини

Волонтери передали функціональні ліжка з Чехії для українських військових госпіталів


Ліжка для важкопоранених передали в Україну з Чехії
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:45 0:00

Українські волонтери, що живуть у Празі, передали близько 30 функціональних ліжок для військових шпиталів України. Це cпеціально оснащені конструкції, що дозволяють важкохворим зручно розташовуватись сидячи чи лежачи.

За словами одного з активістів Тараса Костюка, основну кількість отримає Головний військовий клінічний госпіталь Міністерства оборони України, а частину також Перший добровольчий мобільний шпиталь імені Пирогова. Відправляють і звичайні ліжка в Тернопіль, де солдати проходитимуть психологічну реабілітацію.

«Ці функціональні ліжка з пультом управління, з програмуванням для важкопоранених військовослужбовців. Звичайні ліжка – стандартні, а ці дають можливість міняти положення ніг, голови. І для тих військовослужбовців, які «лежачі», тобто не можуть самостійно ходити, пересуватися чи повертати голову – за допомогою пульта на цих ліжках все це можна робити», – сказав волонтер.

Вдалось домовитись, говорить активіст, що ці ліжка безкоштовно подарує Україні чеський виробник.

Це вже дев’ятий гуманітарний вантаж за рік, який Тарас Костюк та його однодумці пересилають в Україну. Раніше як гуманітарну допомогу передавали речі, рідке харчування та медичні препарати для поранених, які складно чи дорожче купувати в Україні.

XS
SM
MD
LG