Доступність посилання

ТОП новини

Росіяни розуміють, що літак у Єгипті вибухнув після «чудової» операції в Сирії – експерт


Уламки літака А-321. 1 листопада 2015 року
Уламки літака А-321. 1 листопада 2015 року

Влада Росії довго не хотіла визнати терактом катастрофу літака – Олександр Гольц

Катастрофа російського літака над Синайським півостровом в Єгипті 31 жовтня – це результат «терористичного акту». Про це офіційно заявив голова Федеральної служби безпеки Росії Олександр Бортников на нараді у російського президента Володимира Путіна. Путін пообіцяв знайти винних, а ФСБ – винагороду за їх упіймання в 50 мільйонів доларів.

ЗАВАНТАЖИТИ

Відразу ж після того, як стало відомо про катастрофу літака А-321, що летів з курорту Шарм-аш-Шейха до Петербурга, основною була версія про несправність лайнера. Були навіть проведені обшуки в офісах компанії-перевізника «Когалимавіа». Лише після того, як зарубіжні авіакомпанії припинили польоти на єгипетський курорт, а фахівці сказали, що пошкодження літака свідчать про вибух на його борту, почала з’являтися версія про теракт. Розшифровка знайдених бортових самописців підтвердила це припущення. І хоча 6 листопада Росія послідувала прикладу зарубіжних компаній і зупинила польоти до Єгипту, версія про теракт офіційно не лунала. Пізно ввечері 16 листопада її озвучив глава ФСБ Олександр Бортников.

Голова ФСБ Росії: причина катастрофи літака А321 – теракт (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:48 0:00


«За оцінкою наших фахівців, на борту повітряного судна в польоті спрацював саморобний вибуховий пристрій, потужністю до1 кілограма у тротиловому еквіваленті. У результаті чого сталося руйнування літака в повітрі. Цим пояснюються розкидані на такій відстані частини фюзеляжу. Можна однозначно сказати, що це терористичний акт», – зазначив Бортников.

Обіцянка Путіна

Президент Росії Володимир Путін пообіцяв «знайти і покарати» винуватців, де б вони не перебували.

«Ми нікого і нічого не забули. Убивство наших людей на Синаї в числі найбільш кривавих за кількістю жертв злочинів. І ми не будемо витирати сліз з нашої душі і серця. І це залишиться з нами назавжди. Але це не завадить нам знайти і покарати злочинців. Ми повинні робити це без терміну давності, знати їх усіх поіменно. Ми будемо шукати їх скрізь, де б вони не ховалися», – зазначив Путін.

Влада Росії довго не хотіла визвати це терактом

Олександр Гольц
Олександр Гольц

Військовий експерт Олександр Гольц вважає, що російське керівництво не наважувалося визнати терактом те, що трапилося з літаком, з цілком зрозумілих причин.

Росія дуже довго упиралася в тому, щоб не визнавати це терактом. Тому що визнання теракту кидало тінь на «чудову» російську операцію в Сирії
Олександр Гольц

«Росія, звичайно, дуже довго упиралася в тому, щоб не визнавати це терактом. Тому що, так чи інакше, визнання теракту кидало тінь на таку «чудову» російську операцію в Сирії. Російський обиватель, звичайно, прихильно ставиться до пояснень російського телебачення, але зрозуміти, що до початку цієї «чудової» антитерористичної операції літаки не вибухали, а після її початку стали вибухати, він спроможний», – наголошує Олександр Гольц.

Незважаючи на те, що російське керівництво визнало катастрофу літака А-321 терактом, президент Путін заявив, що робота російської бойової авіації в Сирії повинна бути «не просто продовжена, а й посилена таким чином, щоб злочинці зрозуміли, що відплата неминуча».

У результаті трагедії в небі над Синаєм загинули 224 людини. Серед них були четверо громадян України.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG