Доступність посилання

ТОП новини

Путін: Росія чекає вибачень від Туреччини


Володимир Путін
Володимир Путін

Президент Росії Володимир Путін заявляє, що Москва чекає на вибачення від Туреччини через збиття російського бомбардувальника Су-24.

За його словами, від влади Туреччини не лунають пропозиції про відшкодування завданих збитків і наміри покарати «злочинців за скоєний злочин».

«Складається враження, що турецька влада свідомо заганяє російсько-турецькі відносини в тупик. Нам прикро через це», – сказав Путін 26 листопада в Москві.

За словами російського президента, поява екстремістського угруповання «Ісламська держава» є результатом «пасивності деяких країн і часто [їхньою] співучастю в тероризмі».

Путін висловив сподівання, що «справжня, широка міжнародна коаліція» буде сформована в «координовану потужну силу», яка «підтримає дії російських військових, що проводять успішні операції проти терористичних груп і структур у Сирії».

24 листопада Туреччина на кордоні з Сирією збила російський Су-24. Обидва пілоти встигли катапультуватися. Один з них загинув, а іншого вдалося врятувати.

Туреччина заявляє, що російський бомбардувальник порушив її повітряний простір і проігнорував неодноразові попередження. Російська влада наполягає, що Су-24 перебував у небі над сирійською територією.

XS
SM
MD
LG