Доступність посилання

ТОП новини

МЗС України буде моніторити, як позначають Крим на картах світу


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Міністерство закордонних справ України запускає проект «Крим на карті світу» для недопущення некоректного позначення автономної республіки Крим на картах світу.

«Міністерство закордонних справ України вживає заходів щодо запобігання некоректного позначення на картах (електронних і друкованих) Автономної Республіки Крим, як це мало місце у випадку з французьким видавництвом Larousse», – повідомляє МЗС на своїй сторінці в Facebook.

В українському зовнішньополітичному відомстві просять українців повідомляти про факти некоректного позначення Криму.

«Фіксуючи такі факти, ми будемо звертатися до центральних офісів компаній, які продукують такі карти, з проханням привести у відповідність карту України до норм міжнародного права і резолюції ГА ООН №68 / 262 від 27.03.2014 року, які підтверджують територіальну цілісність України в межах міжнародно визнаних кордонів», – наголошують в МЗС України.

У жовтні стало відомо, що французьке видавництво Larousse випустило атлас світу з «російським» Кримом. До цього посольство України у Великобританії закликало британське видавництво Oxford University Press виправити помилку в підручнику, де Крим також був позначений як територія Російської Федерації.

Верховна Рада України офіційно оголосила початком тимчасової окупації Криму 20 лютого 2014 року.

Країни Заходу також не визнають анексію Криму і ввели щодо Москви низку економічних санкцій. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».

XS
SM
MD
LG