Доступність посилання

ТОП новини

Група депутатів бачить прем’єром Саакашвілі (огляд преси)


В оточенні президента є й інші зацікавлені особи у продовжені атаки на Кабмін

Президент занадто довго мовчки спостерігав за тим, як розгорається дискусія на підвищених тонах між Міхеїлом Саакашвілі та деякими урядовцями, заохочуючи її. Тому в середовищі «Блоку Петра Порошенка» з’явилася група, яка дотискатиме відставку Арсенія Яценюка. Ця група, як зазначає газета «День», є союзником Саакашвілі і координує з ним свої дії та бачить екс-президента Грузії на посаді прем’єр-міністра України. Окрім них, за інформацією видання, в оточенні президента є й інші зацікавлені особи у продовжені атаки на Кабмін. Переглянувши відео словесної перепалки Саакашвілі і Авакова, у газетярів склалося враження, що владі варто було б спочатку проводити не засідання Ради з питань реформ, а круглий стіл з питань етики і поведінки політиків. Це як мінімум, наголошує газета.

До Нового року коаліція не розпадеться, переконує тижневик «Країна». А з середини січня все залежить від того, як задовольнятимуться фінансові потреби її членів. Видання також інформує, що через здешевлення нафти Росія цього року отримає вдвічі менше доходів від такого самого обсягу її продажу, порівняно з 2014-м. Витрати ж на воєнні кампанії, зокрема й проти України, зростатимуть. Відтак, як стверджує тижневик, Росія наближає крах своєї економіки вже в 2017 року.

Водночас, як переконує газета «День», в Україні вже наступного року інфляція зменшиться вдвічі і становитиме 20-25%. Буде уповільнення кризи. І це – позитивний чинник. 2017 року країна може вийти на нульові показники інфляції. А з 2018-го почнеться реальне зростання, причому незалежно від того, хто буде прем’єром. Сьогодні ж, як зазначає видання, головне завдання уряду – знизити скептичні настрої українців щодо намірів Кабміну. І міністр фінансів Наталія Яресько, яка не претендує поки на роль прем’єра, але, на думку газетярів, по праву займає перше місце у списку можливих кандидатів на цю ще не вакантну посаду, квапиться розповісти, як пропонований нею новий бюджет забезпечить зростання реальної економіки 2016 року. Але чи повірять українці в те, що з допомогою нинішнього уряду вдасться зупинити падіння економіки й змусити її зростати? А головне – чи припиниться падіння їхнього життєвого рівня? Про це «День» розмірковує у рубриці «Якість життя».

Україна опустилася на 16 пунктів рейтингу в індексі протидії змінам клімату через те, що держава порівняно з іншими залишається енергозатратною, з низькою часткою відновлюваних джерел. А ще тому, що в країні практично відсутня кліматична політика. Про причини і про те, як покращити ситуацію розповідає газета «Голос України».

  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG