Доступність посилання

ТОП новини

Путін втомився – оглядачі


Президент Володимир Путін під час підсумкової прес-конференції у Москві. 17 грудня 2015 року
Президент Володимир Путін під час підсумкової прес-конференції у Москві. 17 грудня 2015 року

На щорічній прес-конференції президент Росії не дав виразних відповідей на важливі запитання. Але визнав присутність на Донбасі російських військових

Російський президент Володимир Путін 17 грудня провів традиційну підсумкову прес-конференцію. Вона тривала трохи більше від трьох годин, за цей час Путін відповів на 44 запитання. Але й присутні в залі журналісти, і ті, хто спостерігав за прес-конференцією в телеефірі, відзначають, що і цього разу не пролунали відповіді на ті запитання, які насправді цікавлять громадян Росії. Однак там пролунало те, що російський президент раніше приховував: він визнав присутність на Донбасі російських військових.

Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:05:26 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ

Прес-конференція Володимира Путіна почалася майже без запізнень, характерних для російського президента і без традиційного вступу. Почали відразу ж із запитань. Журналістів цікавив стан російської економіки і російсько-турецький конфлікт. Здавалося, що про Україну всі вже забули. Але журналіст УНІАН Роман Цимбалюк передав Путіну «привіт» від російських військових Єрофєєва і Александрова, нагадавши, що російський президент раніше заперечував присутність російських військових в Україні. Цього разу Володимир Путін фактично це визнав.

Путін про російських військових на Донбасі та обмін ув'язненими (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:30 0:00


«Ми ніколи не говорили, що там немає людей, які займаються вирішенням певних військових питань, але це не означає, що там присутні регулярні російські війська. Відчуйте різницю», – сказав Путін.

В очікуванні обміну

Роман Цимбалюк також поцікавився перспективами обміну полоненими між Росією та Україною, але Путін представив усе так, ніби не російська, а українська сторона виступає проти розумного вирішення питання.

Роман Цимбалюк
Роман Цимбалюк

«По-перше, обмін повинен бути рівноцінним, – говорить Путін. – А по-друге, ми повинні разом з нашими колегами спокійно все це обговорити і продовжити те, на чому ми завжди наполягали, і те, що пропонує президент України. Потрібно звільняти людей, які утримуються, як з одного боку, так і з іншого боку».

Друге запитання українського журналіста стосувалося мінських угод, але Путін уникнув відповіді, сконцентрувавшись на економічних відносинах двох країн. За словами Романа Цимбалюка, його це не здивувало.

Що б він там не говорив про економічну співпрацю – це, звичайно, важливо, але коли російські громадяни приїжджають і вбивають наших громадян, про що ми можемо говорити
Роман Цимбалюк

«Відверто кажучи, можна було поставити те ж саме запитання, яке було минулого року. Тому що російська агресія триває, російська неоголошена війна триває. І що б він там не говорив про економічну співпрацю – це, звичайно, важливо, але коли російські громадяни приїжджають і вбивають наших громадян, про що ми можемо говорити», – розповів Радіо Свобода Роман Цимбалюк.

Саакашвілі на експорт

Не випустив Володимир Путін можливості покритикувати колишнього президента Грузії, а нині голову Одеської облдержадміністрації Міхеїла Саакашвілі. Хоча й запитання грузинської журналістки стосувалося відносин Росії та Грузії, все ж Путін назвав призначення Саакашвілі «плювком в обличчя українського народу».

«Це плювок в обличчя українського народу» – Путін про Саакашвілі (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:16 0:00


«Зараз ви (українці) займаєтеся експортом політичних діячів. Зараз вони активно функціонують в іншій колишній республіці Радянського Союзу – незалежній Україні. Як ми бачимо, вони не змінили свого стилю роботи», – сказав Путін.

Без зайвих жартів

На думку експертів, незважаючи на спроби жартувати і розповідати анекдоти, цього разу Володимир Путін не виглядав настільки іскрометним, як у попередні роки, та й журналісти реагували на всі його жарти мляво. Таке ж враження склалося й у Романа Цимбалюка, який був у залі.

Мені чогось здалося, що він втомлений
Роман Цимбалюк

«Ви знаєте, мені чогось здалося, що він утомлений. І хоча він анекдоти розповідав, і в нього була ця фраза, що Туреччина хотіла лизнути американцям одне місце. Раніше його набагато частіше перебивали гучними оплесками. Зараз якось публіка усе сприймала більш спокійно», – поділився враженнями Цимбалюк.


З особливим інтересом всі чекали відповіді на запитання про гучні розслідування з приводу синів генпрокурора Росії Юрія Чайки, про систему Платон, яка належить синові друга Путіна Аркадія Ротенберга і про дочку самого Путіна Катерину Тихонову. Але на жодне з цих запитань якихось виразних відповідей з вуст російського президента не пролунало.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG