Доступність посилання

ТОП новини

Москва готується до повномасштабної війни – The New York Times


Ілюстративне фото
Ілюстративне фото

На думку шведського експерта, на підготовку до війни вказує характер військових навчань, які проводить Росія

Характер військових навчань, які проводить Росія, вказує на те, що Москва готується до повномасштабної війни. Таку оцінку дій Міністерства оборони Росії навів впливовому американському виданню The New York Times Йоган Норберг, дослідник урядового аналітичного центру Шведська агенція оборонних досліджень.

Йдеться не про миротворчі операції, чи протидію повстанцям
Йоган Норберг

«Картинка, яка постає із офіційних російських джерел, вказує на підготовку до повномасштабної війни, – зазначив експерт. – Це (характер навчань – ред.) вказує, що йдеться не про миротворчі операції, чи протидію повстанцям».

У матеріалі під назвою «Росія переозброюється для нової ери», The New York Times зауважує, що військовий бюджет Росії збільшився на 11 мільярдів доларів у 2015-му році, у порівнянні із 2014, військові навчання, які проводить Росія, часто включають моделювання ядерних ударів і відбуваються без попередження НАТО, а літаки та морські судна РФ часто здійснюють провокативні дії щодо країн Заходу.

Опубліковані The New York Times дані, серед іншого, занепокоїли, сенатора-республіканця Джона Маккейна, який очолює Сенатський комітет у справах збройних сил.

«Путін намагається спровокувати США та НАТО на військові дії, щоб він міг заявити, що вони становлять загрозу Росії та збільшити власну популярність», – розповіла виданню Кімберлі Мартен, професор Барнард коледжу та директор програми американсько-російських відносин в Інституті Гаррімана при Колумбійському університеті.

Автори матеріалу зауважують, що Росія прагне оновити 70% свого військового арсеналу до 2020-го року і при цьому стрімко надолужує технологічне відставання від військових США.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG