Доступність посилання

ТОП новини

У Запоріжжі фермери блокували трасу, протестуючи проти податкових змін


Фермери Запоріжжя заблокували трасу на знак протесту проти податкових змін (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:01 0:00

Фермери Запоріжжя заблокували трасу на знак протесту проти податкових змін (відео)

Близько 800 фермерів Запорізької області 26 грудня упродовж кількох годин перекривали трасу Харків-Сімферополь поряд з містом Василівка. Учасники акції протестували проти змін до Податкового кодексі, ухвалених Верховною Радою 24 грудня. Активісти ходили дорожнім переходом, блокуючи рух транспорту.

«75 на 15, що нам пропанують – це про що говорить? Хтось буде сьогодні адмініструвати. Ми з вами віримо, що сьогодні це буде розподілятися по чесному: 50 на 50 на тваринництво чи 80 на 20 на молочне виробництво? Ми не хочемо деструктивну, ми не хочемо чогось такого, що порушує в Україні закони. Але на сьогоднішній день, якщо під цим Податковим кодексом поставить підпис президент, то варто бути одному не врожайному рокові, і ми піднятися більше не зможемо», – говорить один з організаторів акції, голова організації «Аграрного союзу України» у Запорізькій області Анатолій Тиховод.

Аналогічні акції проти змін у податковій системі пройшли також в інших областей України.

24 грудня Верховна Рада України ухвалила зміни до чинного Податкового кодексу, що передбачають зміни пільг зі сплати податку на додану вартість для сільськогосподарських виробників. Розподіл сум ПДВ у пропорції залежатиме від виду сільгосппродукції, що реалізується підприємством: для зернових і технічних культур, а також великої рогатої худоби та молока – 15% на спеціальні рахунки сільгосппідтриємств, а 85% зараховується на основний електронний рахунок, з якого після подачі декларації по спецрежиму задекларовані суми ПДВ перераховуються до бюджету.

При цьому при реалізації іншої сільськогосподарської продукції такий розподіл сум становитиме 50 на 50%.

XS
SM
MD
LG