Доступність посилання

ТОП новини

Кремль щодо України змінює курс? (Огляд преси)


Відбившись на фронтах, Україна продовжує не помічати внутрішнього ворога

Перенесення народними депутатами голосування щодо змін до Конституції ймовірно було узгоджене із західними партнерами, робить припущення «Дзеркало тижня». І там вирішили, що відтермінування схвалення конституційних змін краще, ніж їх провал. Можливо, Київ зміг аргументувати, коли й чому процес конституювання «особливостей» для окупованих територій може пройти менш болісно. За інформацією тижневика, Москва також висловила розуміння в цьому питанні, і навіть готова піти на відтермінування конституційного процесу. На які поступки ще готовий піти Кремль щодо Донбасу, тижневик розповідає в статті «Зміна курсу?».

Відбившись на фронтах, Україна продовжує не помічати внутрішнього ворога, що, як і раніше, спокійно працює в тилу. Як переконує «Український тиждень», сьогодні люди, які провокували в Україні війну й розпалювали міжнаціональну та міжрегіональну ворожнечу, займаються тим самим, чим займалися до 2014 року. Вони старанно роздмухують нову політичну кризу, яка, за їхнім задумом, повинна повернути їх до влади. І наступна криза, яка може початися в будь-який момент, додасть їм нових сил і призведе до неодмінної активізації гібридної війни проти України. Вкладаючи зброю в руки своїх ворогів, не варто розраховувати на великодушність. Тому варто не віддавати злочинцям ініціативу без бою та чекати, доки вони вдарять у спину, наголошує «Український тиждень» у статті «Річниця безкарності».

Війна і зростання патріотичних настроїв призвели до того, що за два роки шість десятків парафій Української православної церкви (Московського патріархату) перейшли під крило УПЦ Київського патріархату. Про це пише тижневик «Новое время» у статті «Хрещений перехід».

В цьому ж числі «Новое время» пише, що Генпрокуратура України всіляко затягує слідство у справах, фігурантом яких є лідер «Опоблоку» регіонал Юрій Бойко. Тижневик переконує, що у ГПУ є вагома причина затягувати слідство – домовленість з Банковою. Про існування таємної домовленості про «не напад» влади на Бойка, на думку експерта видання, свідчить те, що «Опоблок» не виконує найважливішу функцію – він не опонує явно главі держави. Докладніше про гарантії безпеки Юрія Бойка тижневик розповідає в статті «Вільний регіонал».

Про те, хто блокує роботу Нацагентства з питань протидії корупції в тижневику «Фокус» розповідає член Агенства Віктор Чумак. Він стверджує, що «проблема не в тому, що беруть хабарі. Проблема в тому, що їх дають. І людей, які готові дати хабар, набагато більше, ніж тих, хто готовий взяти».

Сучасне українське суспільство одне з найуразливіших у світі до соціал-популізму. Однак мусить розірвати з ним, щоб мати шанс на краще майбутнє, переконує «Український тиждень». Видання нагадує, що вимушені спроби виконання бодай частини популістських обіцянок підривали економіку, заганяли країну в боргову яму, руйнуючи мотивацію до виробництва. Заголовок публікації – «Вирватись із порочного кола».

  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG