Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпродзержинську поліція затримала чоловіків, що писали «Кат» на пам’ятнику Дзержинському


У Дніпродзержинську поліція затримала двох чоловіків, які написали фарбою слово «Кат» на постаменті пам’ятника Феліксу Дзержинському. Інформацію про це Радіо Свобода підтвердили в Дніпродзержинському міському відділі Національної поліції.

За даними правоохоронців, близько сьомої години ранку на лінію «102» надійшов анонімний дзвінок про те, що двоє невідомих обписують пам’ятник і обклеюють його наліпками. Співробітники патрульної поліції, які виїхали на місце події, запросили чоловіків до Заводського райвідділення поліції «для перевірки інформації й уточнення обставин».

«З ними була проведена профілактична бесіда. Щодо обох чоловіків – 1965 і 1994 років народження – складені адміністративні протоколи за статтею 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення – порушення правил благоустрою, адже цей пам’ятник перебуває на балансі міста. Вони мають сплатити штраф», – зазначили в поліції.

29 січня 2016 року в Дніпропетровську активісти знесли пам’ятник Григорію Петровському, один з найбільших пам’ятників радянської доби в місті, який простояв на привокзальній площі 40 років.

XS
SM
MD
LG