Доступність посилання

ТОП новини

Ризик відкритої війни з Росією нині більший, ніж рік тому – Порошенко


Президент України Петро Порошенко (в центрі) під час прес-конференції з канцлером Німеччини Анґелою Меркель, Берлін, 1 лютого 2016 року
Президент України Петро Порошенко (в центрі) під час прес-конференції з канцлером Німеччини Анґелою Меркель, Берлін, 1 лютого 2016 року

Президент України Петро Порошенко стверджує, що нині ризик відкритої війни між Росією та Україною більший, ніж це було рік тому. Про це голова української держави заявив в інтерв’ю німецькій газеті Bild, опублікованому 3 лютого.

Він відзначив, що Росія «не реалізувала жодного пункту» Мінських угод, які, зокрема, передбачають припинення вогню і реалізацію мирного плану, спрямованого на розв’язання збройного конфлікту на сході Україні.

«Замість цього ми можемо бачити вісім тисяч російських солдатів з російськими командирами в нашій країні, нові військові об’єкти безпосередньо на кордоні і постійні військові навчання», – сказав Порошенко.

Офіційний Берлін підозрює, що Росія намагається дестабілізувати Німеччину, щоб спробувати послабити Меркель – через її жорстку позицію щодо Москви від часу анексії українського Криму в березні 2014 року.

«Тепер Путін відкрив інформаційну війну також і проти Німеччини», – зазначив Порошенко.

За підсумками переговорів президента України Петра Порошенка та канцлера Німеччини Анґели Меркель у Берліні голова німецького уряду закликала Європейський союз продовжити санкції проти Росії, накладені через окупацію Криму і агресію на Донбасі. Зокрема, сказала Меркель, санкції, накладені у зв’язку зі втручанням на Донбасі, мають залишатися, доки Росія не виконає мінські домовленості повністю.

XS
SM
MD
LG