Доступність посилання

ТОП новини

У Києві «Мистецький арсенал» показує ретроспективу Марії Примаченко


«Мистецький арсенал» показує ретроспективу Марії Примаченко (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:51 0:00

«Мистецький арсенал» показує ретроспективу Марії Примаченко (відео)

У київському «Мистецькому арсеналі» 9 лютого відкрили ретроспективну виставку робіт української художниці-представниці «наївного мистецтва» Марії Примаченко «Неосяжне».

До експозиції увійшли понад 300 творів художниці з фондів Музею українського народного декоративного мистецтва. Також на виставці представлена керамічна скульптура та розписаний посуд Примаченко.

«Можливо, більшість прихильників творчості художниці не бачили її ранніх робіт у такій кількості», – зазначає директорка «Мистецького арсеналу» Наталія Заболотна.

Творчій доробок Марії Примаченко настільки масштабний, що 650 творів, які зберігаються у Музеї українського народного декоративного мистецтва – це лише певна його частина, зауважує директорка музею Адріана Вялець. Загалом кількість творів художниці становить близько п’яти тисяч, більшість з яких зберігаються у приватних колекціях.

Марія Примаченко народилася 1909 року на Київщині. Вчилася в експериментальній майстерні при Київському музеї українського мистецтва. З 1936 року її твори експонували у Парижі, Варшаві, Празі.

Виставка «Неосяжне» триватиме до 13 березня.

XS
SM
MD
LG