Доступність посилання

ТОП новини

Для уряду не існує банківської таємниці? (Огляд преси)


Тепер частині одержувачів субсидій доведеться повертати фінансову допомогу

Сьогодні держава всіляко піклується про Нацгвардію, натомість на Збройні сили дивиться як на додаток, переконує газета «День». Видання проводить паралелі з режимом Януковича, який робив акцент саме на формуванні потужного потенціалу спецпризначенців, що свідчило про творення поліцейської держави. Натомість держава втратила обороноздатність щодо зовнішнього ворога. Про наслідки і про тих, кому це вигідно, газета розповідає в статті «Хто – все ще – не годує свою армію..?»

Верховна Рада анулювала банківську таємницю. Тепер про всі заощадження і заробітки знатиме держава. Причина такого рішення – приховування деякими претендентами на субсидії своїх справжніх статків. Якщо в абонента буде виявлений банківський рахунок, кредитна чи депозитна картка, на нього чекає адміністративне покарання за свідомий обман. Як пише газета «Україна молода», відтепер частині одержувачів субсидій доведеться повертати фінансову допомогу. Ще й у подвійному розмірі – якщо буде встановлено їхнє шахрайство. Однак тепер отримані Мінфіном можливості доступу до банківської таємниці є навіть ширшими, аніж у СБУ чи правоохоронних органів. Про це видання стверджує в статті «Узяв субсидію? Віддай з доплатою».

В Україні відсутнє нормальне середовище, яке могло б сформувати справжню еліту та лідерів. Як переконує експерт газети «День», проблема в тому, що політика в Україні залишається не демократичною і не публічною. А якщо політики вільні від постійного контролю, вони поводять себе як середньовічні можновладці. Внаслідок чого виникають конфлікти всередині еліти із одним домінуючим. Ця проблема вирішується дуже просто: мають бути створені нові механізми участі суспільства в ухваленні рішень, а політика має стати публічною. Докладніше «День» розповідає в статті «Чому політики не бояться суспільства?».

Ілля Пономарьов, підприємець у галузі високих технологій, єдиний депутат Держдуми Росії, який проголосував проти анексії Криму. Оголошений кремлівським режимом у міжнародний розшук, Ілля Пономарьов у ексклюзивному інтерв'ю газеті «Голос України» розповідає, чому Росія може розпочати нову агресія за Заході і як скоро Москва почне позбуватися Донбасу. Заголовок публікації – «Кремль вирішив скинути з себе Донбас».

  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG