Доступність посилання

ТОП новини

LINÀ – українка з Німеччини про свою пісню, присвячену героям Майдану


«Коли почалися всі ці події, на Майдані – ми, українські діаспоряни в Німеччині, дуже переживали»

18 лютого 2 роки тому почалися найдраматичніші події на Майдані – десятки загиблих учасників Революції гідності, Героїв Небесної сотні. Про них згадують не лише в Україні. LINÀ, співачка з української діаспори Німеччини, яка присвятила героям Майдану свою пісню «Єдина Україна – Україна вільна» і нещодавно зняла на неї відеокліп, в ефірі програми «Свобода сьогодні» звернулася до наших слухачів і закликала триматися, не втрачати віру в те, що перемога буде.


«Шановні слухачі Радіо Свобода, з нагоди сумної річниці загибелі Небесної сотні хочу вам розповісти про створення моєї пісні. Це авторська пісня, слова і музику до якої я написала. І створилась ця пісня таким чином: коли почалися всі ці події, на Майдані – ми, українські діаспоряни в Німеччині, дуже переживали, нас переповнювали почуття, і на цьому тлі у мене виникла ідея до цієї пісні і перші її рядки.

Але після анексії Криму і подальших сумних подій на сході України я трохи розширила текст, змінила рядки і адаптувала текст, скажімо так, до ситуації, яка сталася потім. Таким чином з’явилася моя пісня «Єдина Україна – Україна вільна», яку я присвячую нашим Героям і всьому нашому мужньому народові України. Хочу побажати усім нашим людям, усім нашим героям триматися, і в нас буде перемога».

  • Зображення 16x9

    Людмила Ваннек

    Людмила Ваннек На радіо Свобода від 1993 року, в українській редакції – від 1995 року. Закінчила Київський національний університет театру, кіно і телебачення ім. Карпенка-Карого, працювала на сцені українських та німецьких театрів та на телебаченні. Переможниця міжнародного конкурсу поп-музики в Сараєво. Редакторка і ведуча програм «Світ у новинах», «Міжнародний щоденник», «Виклик», «Свобода сьогодні». Авторка і ведуча програми «Свобода за тиждень», яка виходила кілька років на «Радіо НВ». Авторка програми «Подкаст Свобода за тиждень із Людмилою Ваннек», яка виходить щосуботи. Цікавлюся соціальними темами та мистецтвом. Багато перекладаю з білоруської, англійської, німецької, сербської та болгарської.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG