Доступність посилання

ТОП новини

Недоторканні для поліції («СХЕМИ» | ВИПУСК №77)


Також у випуску: Олімпіада для своїх

Недоторканні для поліції

Запуск поліції – головна і чи не єдина помітна реформа після Євромайдану. Голова Нацполіції Хатія Деканоїдзе наголошувала, що відомство орієнтоване на звичайних громадян. Президент Порошенко заявляв, що «в Україні всі рівні перед законом і Новою Поліцією – генерал ти або прокурор». Але варто було нам придивитись до роботи копів, виявилось, що винятки все ж таки бувають. Михайло Ткач – про тих, кому поліцейські дозволяють порушувати правила дорожнього руху.


Олімпіада для своїх

Висвітлювати перебіг Юнацької зимової Олімпіади за бюджетний кошт доручили випускниці журфаку та знайомій колишнього регіонала та спортсмена Сергія Бубки. Таке рішення ухвалив очолюваний ним Національний олімпійський комітет.

На тендер подавалося й Українське суспільне телебачення – «UA:Перший» канал, – але на державну підтримку навіть у такому вигляді, схоже, навіть шансу не мало. Пропозицію НТКУ одразу відсіяли за формальною причиною. Деталі знає Максим Савчук.

  • Зображення 16x9

    Максим Савчук

    Журналіст-розслідувач телевізійної програми проєкту розслідувань Радіо Свобода «Схеми». Автор книги «1937» про політичну та бізнесову діяльність Віктора Медведчука після Революції Гідності.

    Народився у селищі Баришівка на Київщині. Здобув освіту інженера в Національному транспортному університеті та філолога в Національному педагогічному університеті ім. М. Драгоманова. Працював у бюро журналістських розслідувань «Свідомо», у газеті «Україна молода», у програмі журналістських розслідувань «Знак оклику» на телеканалі ТВі.

    У 2015 році розслідування «Questions Raised Over Poroshenko’s Role In Valuable Kyiv Land Deal» («Таємниці землі президента Порошенка») потрапило до шорт-листу міжнародного конкурсу асоціації мовників AIB.

    Переможець конкурсу журналістських розслідувань ім. В. Сергієнка (2019 рік) із матеріалом «Зелена родина ру» (про кінобізнес Володимира Зеленського у Росії).

    У 2020 році здобув друге місце на конкурсі журналістських історій DataUp із матеріалом «Американська мрія Віктора Медведчука» (співавтори - Любомира Ремажевська та Олександр Чорновалов).

    Розслідування «Американська мрія Віктора Медведчука» перемогло на Національному конкурсі журналістських розслідувань. Оголошення переможців та нагородження відбулося під час фестивалю розслідувальної журналістики «Межигір’я Фест» в колишній резиденції експрезидента-втікача Віктора Януковича у вересні 2021 року.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG