Доступність посилання

ТОП новини

На Сумщині шостий термін поспіль обирають жінку сільським головою


На Сумщині шостий термін поспіль обирають жінку сільським головою (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:55 0:00

22 роки присвятила селищу Сад Надія Масалітіна. Говорить, хоча і довелося пожертвувати сімейним щастям, іншого життя для себе не уявляє

Суми – 22 роки присвятила селищу Сад на Сумщині Надія Масалітіна. Вона – голова цього села. Чому ж її обирають вже шостий раз поспіль? І чому в українській політиці так мало жінок?

Саме ця жінка – Надія Масалітіна – одружує мінімум 30 пар на рік у селищі Сад на Сумщині. Вона – голова цього села. Вже 22 роки поспіль мешканці довіряють їй не лише весілля, а й керівництво своїм селищем. Говорить, хоча і довелося пожертвувати сімейним щастям, іншого життя для себе не уявляє.

«На жаль, я не знайшла тут свого сімейного щастя. Я все своє життя присвятила роботі. Тут на території 3800 осіб населення і для мене кожна людина дорога», говорить Надія Масалітіна.

Вона, окрім всього, ще й голова Асоціації сільських та селищних рад Сумщини. Говорить, що хоча жінок-керівників і мало, змагатися з чоловіками не доводиться. Головне – досвід і вміння, тож щотижня Масалікіна проводить для інших сільських голів тренінги та консультації.

«Надіє Іванівно, скажіть мені, будь ласка, до нас приїжджає керівництво області кому першому подати руку? От кому першому? Навіть такі питання задають», розповідає Надія Масалітіна.

Односельчани ж своїм керівником задоволені. А в тому, що сільський голова жінка, жодних недоліків не вбачають, навпаки – лише переваги.

Довіряють, бачать її роботу, ставлення до людей, до дітей, до школи, до усього нашого селища. Довіра – це головне!
Сад Надія

«Із жінкою простіше – жінка є жінка! Вона більше бачить, більше розуміє, що потрібно громаді. Довіряють, бачать її роботу, ставлення до людей, до дітей, до школи, до усього нашого селища. Довіра – це головне!» – говорить жителька селища Сад Надія.

Надія Масалітіна вважає, що жінок-політиків мало через нелегкий вибір, який їм доводиться робити.

Не кожна жінка, яка має сім’ю, дітей може піти на це. Треба жертвувати – або у тебе сім’я, або у тебе робота
Надія Масалітіна

«Щоб бути успішним керівником, треба все-таки основний свій час віддавати роботі. Знаєте, не кожна жінка, яка має сім’ю, яка має дітей може піти на це. Треба жертвувати – або у тебе сім’я, або у тебе робота», – каже вона.

У планах Надії Масалітіної нові дороги для свого села.

Матеріал із програми «Молодь Плюс»

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG