Доступність посилання

ТОП новини

Ідея обміну Савченко на Бута і Ярошенка є пасткою для України і США – журналісти


Надія Савченко під час оголошення вироку в суді міста Донецька Ростовської області Росії, 21 березня 2016 року
Надія Савченко під час оголошення вироку в суді міста Донецька Ростовської області Росії, 21 березня 2016 року

«Це вказує на те, з ким, на думку Росії, вона насправді веде війну» – кореспондент Financial Times

Ідея Кремля про обмін Надії Савченко та росіян Віктора Бута та Костянтина Ярошенка, які перебувають в ув’язненні у США за торгівлю зброєю та наркотиками відповідно, орієнтована на те, щоб утвердити знак рівності між Україною та США, і переконати загал, що в Україні Росії протистоїть саме Америка. На це, коментуючи розвиток ситуації із чутками про обмін росіян на Савченко, вказали журналісти англомовних видань на Заході та у Росії.

«Завжди було схоже, що цей трюк був орієнтований на російську аудиторію і мав прирівняти Україну до США», – зазначив у Twitter Олівер Керролл, журналіст видання The Moscow Times.

«Це вказує на те, з ким, на думку Росії, вона насправді веде війну», – зазначив у Twitter Макс Седдон, московський кореспондент видання Financial Times.

Натомість відомий викривач та дослідник російської пропаганди Петро Помєранцев розгледів у пропозиції Росії «подвійну пастку» для України та США.

«США скажуть «ні» – Україна відчує себе зрадженою. США скажуть «так» – покажуть, що це Америка керує Україною...», – твітнув відомий публіцист.

Раніше представник посольства США у Росії Уілл Стівенс заявив, що Сполученими Штатами не розглядається обмін української льотчиці Надії Савченко на росіян Віктора Бута та Костянтина Ярошенка.

Посол США В Україні Джеффрі Пайєтт у Києві назвав цю пропозицію «смішною».

«Пропозиція щодо обміну Савченко – це просто смішно. Савченко утримується в Росії протизаконно, вона була захоплена у полон з порушенням законодавства. Відповідно до мінських угод її необхідно звільнити, і на цьому крапка», – цитує його слова Укрінформ.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG