Доступність посилання

ТОП новини

Гройсман тяжіє до «уряду вінницьких»? (Огляд преси)


Уряд буде сформований достатньо швидко – експерт

Після оголошення про відставку Арсенія Яценюка, переговори розгорнулися з новою силою. Однак, як зазначає газета «День», виявилося набагато складніше задовольнити побажання різних груп «Блоку Петра Порошенка». Видання пише, що Гройсман тяжіє до «уряду вінницьких», як Янукович свого часу тяжів до «уряду донецьких». До Порошенка «вінницькі» не такі близькі і з ними є певні протиріччя, але вони виявилися не антагоністичними. Експерт газети переконаний, що уряд буде сформований достатньо швидко, не виключено, що в пакеті буде проголосовано скасування незадовільної оцінки уряду Яценюка. Оскільки виходить непослідовно: йому дали негативну оцінку, але квота «Народного фронту» при цьому не просто не зменшується, а й розширюється, наголошує експерт газети.

Зважаючи на тривалі дискусії і не вміння депутатів швидко знаходити компроміси, газета «Україна молода» пише, що керівництво «Блоку Порошенка» не може бути впевнене у тому, що під час голосування за новий склад Кабміну зліплена нашвидкуруч парламентська більшість дасть необхідну кількість голосів.

«Державне космічне агентство завдає непоправної шкоди іміджу України». У публікації під таким заголовком газета «Україна молода» інформує, що останнім часом легендарне конструкторське бюро «Південне» у Дніпропетровську неабияк лихоманить. І зовсім не через виробничі негаразди. Зважаючи, що КБ за законом є стратегічним підприємством і його не можна приватизувати, сьогодні ведуться активні спроби поставити сюди свого менеджера. Хто цього прагне і чому трудовий колектив обурений, розповідає газета «Україна молода».

Українському громадянському суспільству потрібно не йти у владу поодинці й там розчинятися у політичних силах, а творити власну суб’єктність, наголошує експерт газети «Україна молода». Інтеграція окремих «нових» людей до старої української системи продукує цікаві інформаційні приводи, але абсолютно не змінює її по суті. Громадянське суспільство, яке проголошує себе носієм цінностей, має консолідуватися, стати суб’єктом, вгамувати непомірні амбіції, визнати свою некомпетентність в окремих питаннях – і почати діалог із іншими соціальними групами, насамперед з вітчизняним бізнесом. Про це «Україна молода» пише в статті «Як змінити систему, а не «водіїв»?»

«Укрпошта» пропонує повернути їй можливість виплачувати та доставляти пенсії переміщеним особам з тимчасово окупованої території України. На думку поштарів, із чиєю думкою знайомить читачів газета «Голос України», виплати через «Укрпошту» унеможливлять величезні зловживання коштами Пенсійного фонду. Видання нагадує, що 40% переселенців незаконно отримують допомогу від держави, а СБУ виявила майже 900 тисяч фіктивних внутрішніх переселенців, через що щомісяця держбюджет втрачав щонайменше мільярд гривень. Враховуючи, що жодна із банківських установ не здійснює виплату пенсій безпосередньо в руки одержувачам, це унеможливить зловживання під час здійсненні тимчасової реєстрації, переконує газета «Голос України».

  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG