Доступність посилання

ТОП новини

Міжнародні донори обіцяють надати Україні близько 87 мільйонів євро на «чорнобильські проекти»


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Міжнародні донори мають намір надати близько 87 мільйонів євро додаткового внеску для фінансування проектів у Чорнобильській зоні відчуження. Про це повідомили посол Японії в Україні Шігекі Сумі та президент ЄБРР Сума Чакрабарті.

«Країни Великої сімки заявили, що готові виділити 45 мільйонів євро. Інші донори також пообіцяли внести близько 2,4 мільйона євро», – сказав він.

Президент ЄБРР Чакрабарті додав, що рада директорів ЄБРР також схвалила виділення 40 мільйонів євро на «чорнобильські проекти».

Раніше США пообіцяли додатково надати Україні 10 мільйонів доларів на екологічну безпеку у зоні, постраждалій від аварії на Чорнобильській АЕС.

Аварія на Чорнобильській АЕС сталася 26 квітня 1986 року. Вибух на четвертому енергоблоці спричинив зростання радіаційного рівня. Тоді значну кількість людей відселили і створили зону відчуження.

Чорнобильська АЕС повністю припинила роботу 2000 року.

Нині на Чорнобильській АЕС триває спорудження арки нового безпечного конфайнменту, який має накрити саркофаг, термін експлуатації якого спливає. За проектом, завершити спорудження арки мають до 2017 року.

XS
SM
MD
LG