Доступність посилання

ТОП новини

Захід не готовий до ризиків, які нав’язує Кремль (огляд преси)


Західні партнери вирішили тиснути на слабшого – газета

Захід вимагає від України виконати свою частину Мінська-2 попри те, що Росія не виконує перші два пункти: припинення вогню та відведення важкої техніки від лінії розмежування. Відтак у журналістів газети «День» виникає питання, – чому б спочатку Європі і Америці не змусити Росію та сепаратистів виконати перші два пункти Мінських домовленостей, а потім уже тиснути на Україну. А так виглядає, що західні партнери вирішили тиснути на слабшого, зазначає газета.

Консервація конфлікту через введення на Донбас поліцейської місії ОБСЄ більше вигідна Кремлю, менше Заходу, але не Україні, переконує автор іншої публікації в газеті «День». Для Європи важливо відновити економічне співробітництво з Росією, а війну, яка триває на сході України, прагнуть просто «заморозити». На жаль, Захід не готовий до тих ризиків, які нав’язує сьогодні Кремль, переконує видання у статті «Знову – «примус» до миру».

В українській політиці новий іноземний десант – до складу Нацради реформ увійшли екс-міністр фінансів Словаччини Іван Міклош і батько «польського економічного дива» Лешек Бальцерович, якого призначили також представником президента Петра Порошенка в Кабміні. Газета «Сегодня» розібралася, чим примітні іноземці та чого варто чекати від них Україні. Так, експерти видання вважають, що Україні, зокрема, Лешек Бальцерович потрібен насамперед як сполучна ланка з МВФ та іншими західними партнерами. В першу чергу він займеться дерегуляцією і проведенням прозорої, масштабної приватизації. В інших питаннях Бальцерович буде не такий ефективний, зазначають експерти газети. Публікація називається – «Нові варяги в Україні: чи чекати шокотерапії».

Газета «Україна молода» зазначає, що в історичній літературі траплялися інколи прикрі помилки про спорідненість двох народів, але то, скоріш, не правило, а виняток. Тому у газетярів виникла потреба докладніше проаналізувати, що саме відрізняє московитів від українців і чому впродовж століть точиться боротьба, одних, щоб знищити, інших – щоб вижити. Про відмінності, причини і наслідки двох сусідніх народів газета розповідає в статті «Викинемо орду, або Ким є московські «брати» і чим вони докорінно відрізняються від українців».

  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG